måndag 30 januari 2012

Dagens shopping!

Är helt slut idag. Sov konstigt...fick uppleva en såndär trevlig sleep paralysis igen som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Nu är det skönt att äntligen få lägga mig ner i soffan och inte koncentrera mig på annat än att tugga sönder mina nötter jag just köpt.

Idag på förmiddagen var jag i stan och shoppade lite nödvändiga grejjer. Och så var jag och kollade lite på då våran presidentkandidat Pekka Haavisto talade i Rewellcenter. Här kommer några (inte så snygga) bilder från min shopping:


 Toplack från kicks


Nya Sachajuan shampo och balsam från kicks.


John Frieda collection silver shampo från kicks. 


3 nagellack från seppälä (syns inte på bilden men ena är mörkblått andra är glänsande blå och den tredje är plommonlila) Och nej jag vet inte varför jag köpte två blåa nagellack? fick nån konstig impuls. 

Fick även en ögonfransböjare med mig hem och dessa två testers. Första är en färgad dagkräm från Lancome och den andra en "peeling" från Biotherm. 

lördag 28 januari 2012

Dagens lärdom

Igår var jag på Ollis med Jenny och Etta. Idag konstaterade jag återigen att jag och alkohol inte är en bra kombination. 
Igår hade jag på mig en blå tröja med paljettkrage från H&M, Halsband från Style By Tyra, och läppstift från make up store i färgen "dare". 

torsdag 26 januari 2012

Om Harry Potter

När jag var där i lågstadieåldern och alla började läsa Harry Potter så minns jag att jag var sådär "vad är det där för fåneri, och alldeles för tjock bok också". Sedan ändrade jag mig typ på en natt och läste första boken och efter det var jag fast och blev big time Harry Potter fan. Minns att jag skrev upp en dröm där jag drömde  att jag träffade självaste Harry. Måste nog ha varit coolaste drömmen under mina hp-lover år. (Ta inte mig fel jag är fortfarande stort fan av böckerna men jag kanske inte sitter och väntar på ett försenat hogwarts brev och bygger trollstavar eller mumlar förbannelser över folk). 

Nåja det vad jag vill komma fram till med detta inlägg är det faktum att jag inatt typ 10 år senare drömmer en liknande dröm om att jag var helt salig och träffade på dessa karaktärer. När jag vaknade var jag sådär att bara....what the....?!! :D Haha ganska roligt dock.. jamenar det är ju inte varje natt man får träffa på en trollkarl ! 


Här är en spooky bild på mig från i morse. Är slående lik en zombie faktiskt....

Unknown

Såg på denna film idag! Tyckte den var helt bra och spännande. 

Dagens konstateranden

- Jag kan inte stiga upp tidigt när jag skall sent till jobb eller skola utan att somna på soffan och bli dödstrött pånytt.  
- Min mp3-spelare slutar spela då den blir för kall så jag måste ha den inne i en strumpa inne i fickan.
- Huvudvärk är ingen rolig grej, speciellt inte då den strålar ut från nacken. 
- Kan inte äta middag före klockan 5 för då blir jag dödshungrig på kvällen och måste äta smältost direkt ur burken eftersom vi inte hade annat i saltväg i kylskåpet. Haha rekommenderas inte....

onsdag 25 januari 2012

Skön onsdag

Idag har jag haft en skön förmiddag för mig själv! Jag har bara gjort mina favoritsysslor (läs: sett på friends och sovit) Nu skall jag snart pylta på mig de varmaste vinterkläder jag har och gå iväg till praktiken. 


 Halsbandet som inte fanns i lager vid style by tyra så beställde jag efter i guld istället, det kom igår och så här ser det ut.
Har på mig en oversize stickad tröja från H&M 
ha en skön onsdag !

tisdag 24 januari 2012

LCHF "Varm smörgås"

Idag har vi lagat varsin "varm smörgås" enligt ett recept som jag hittat i allas vår favorit-tant-tidning Allers!

Receptet heter Varm biffmacka med bearnaise.




(Sista bilden är Kristians icke Lchf variant)

För en smörgås behöver du:
 (Observera att detta är för 1 person. Jag antar att ni som vill laga detta så kan tabellerna och kan räkna ut hur mycket det blir för fler personer, haha) 

200g nötfärs
1 msk creme fraiche
1 tsk dijonsenap
(1 skiva bröd i orginalreceptet. I lchf versionen så skippar man brödet)
Smör (till stekning)
75g Svamp (vi använde en del av årets trattkantarellsskörd)
salt
peppar
1 tomat
rödlök
2 msk creme fraiche
Sallad (Jag använde en blandsallad med bland annat rucola, resten vet jag inte vad de heter.. ser ut som ogräs iallafall, Haha)
1 påse bearnaise sås (Nej jag orkade inte ens försöka laga den själv)

Såhär gjorde vi: 
Blandade köttfärsen, dijonsenapen och creme fraiche. Formade till biffar och stekte dem i smör. Sedan så tinade vi svampen och fräste den i lite smör (salta och peppra om ni vill). I min Lchf variant så la jag först ut salladen på ett fat, sedan biffen och sedan tomaten och rödlöken ovanpå. Sedan la jag på svampen och sist bearnaise såsen. Man kan även lägga på färska örter om man råkar ha det hemma. 

Bearnaisesåsen är enkel att laga från påse (står dessutom på baksidan av påsen hur man skall göra). Vi blandade 1,5dl vatten,såspulvret, 50g smör och en halv burk creme fraiche. 

I Varianten med bröd så är det bara att trycka allt på brödet istället. Eller varför inte mellan två bröd som Kristian gjorde. 

måndag 23 januari 2012

Kyckling och mögelost

Nu kommer ett till LCHF recept som vi lagade just.




400g Kycklingstrimlor ( vi hade i honungsmarinerade)
l lök
1-3 klyftor vitlök
1 mögelost
2 burkar grädde (orange vispgrädde burken)
Svartpeppar
Curry
Chili
1 liten blomkål
2 paprikor

Jag gjorde såhär:

Kokade blomkålen en stund så den blev lite mjuk. Stekte kycklingstrimlorna i smör tillsammans med löken och riven vitlök. Hällde över kycklingen i en kastrull och tillsatt grädden och smulade ner osten. Krydda sedan enligt smak. 

Istället för ris eller pasta så har vi stekt 2 paprikor och blomkålen med lite vitlök. 

söndag 22 januari 2012

Om tatueringar

Inatt drömde jag att jag skulle laga en tatuering på vristen. Först hade jag ingen aning om vad jag skulle laga och fick panik eftersom det snart var min tur. Sedan kom det som en blixt från klar himmel att jag ville ha ett ankare. Ett ankare på vristen? Undrar varför jag drömde så?

Har många gånger funderat på tatueringar och kommit fram till att om jag lagar en så skall den vara mycket liten å just typ på vristen så man kan gömma den. Och så skall den betyda nåt för mig också. Kanske min dröm var någon slags uppenbarelse och att det egentligen är meningen att jag skall laga ett ankare? Men de finaste tatueringarna jag har sätt så är fjäder tatueringar. Jag tror nog att om jag någon gång lagar en tatuering så blir det kanske en sådan. Eller en fågel...har sett många fina typ svalor eller liknande? ELLER varför inte en uggla? Det skulle ju vara lite coolt nog.

På tal om fjäderfän så var jag och grävde i mitt smyckesskin och hittade lite fjädrar att fota!






Oh my...

Kände mig ganska så träffad då jag såg detta.....


Nästa gång jag får någå värre släng av hypokondri så skall jag bara titta på denna bild och förhoppningsvis skratta bort mina symtom! :D

Söndags sysslor

Jo denna helg har vi gjort allt annat än att städa som vi egentligen hade satt högst på göra-listan. Haha! Idag har vi varit på Loppis,köpt ett par nya byxor åt kristian från H&M och ätit på amarillo.  Vi åt mixed grill och så en brownie och en cheesecake till efterrätt. Mums! Jag har struntat i allt som heter diet denna helg, vet inte riktigt varför, kände bara för det. Efter maten var vi och röstade i presidentvalet. Bilderna är tagna med både min och Kristians telefon kameror!




lördag 21 januari 2012

Filmtime

Idag ser vi på Puss in boots....

.....och Rango


Någon som har nån tips på nån relativt ny film som är bra?

Vinterbilder

Hittade några vinterbilder som jag aldrig gjort nåt med! Denna kväll tog jag med mig stativet och gick ut och fotade längs med stranden. Minns att det var svinkallt men helt underbart vackert i träden.







Jätte-intressant-inlägg

Tänkte bara berätta åt hela världen (Jepp hela världen läser min blogg!..ehum) att jag är så awesome så att jag har fått 5 i läkemedelslära och att jag hittade bilder på vattendroppar som jag tog förra sommaren.

Helg

Skönt med Lördag! Legat i sängen hur länge som helst och just ätit någonslags blandning mellan morgonmål,lunch och brunch (; Idag skall det storstädas ordentligt och sista julgrejjerna skall upp på vinden.

Igår var vi hos grannarna på besök (Tabu&Sus). Kararna räknade matte och jag och Sus satt i soffan och hade tjejsnack och såg på Voice of Finland (och senare sverige). Voice of Finland är så pinsamt så man vill riva av sig håret och såga av öronen då man hör och ser på det och Carola i sveriges version är så pinsam så man vill hoppa ner med huvudet före från balkongen. Vi kom fram till att vi inte vet vilket som är värre?  Sedan for vi efter mat från Diana!

fredag 20 januari 2012

Nelly skor

Beställde hem ett par skor från Nelly som e typ 5 meter höga eller någå ditåt. Var just och hämtade dem från posten. Nu är bara frågan om jag skall behålla dem eller inte? De som var i fejk läder var visserligen snyggare, men de hade "läder" på klacken också och då brukar jag vila få sönder dem på sådär en halv sekund.

Vad tycker ni? De var bekväma iallafall och passade faktiskt på foten. Men jäkla höga... kommer å bryta benen av mig om jag slintar på krogen (;

(Bilden är tagen från nelly.com)

torsdag 19 januari 2012

Recept på fisksoppan med saffran och räkor

Nå nu tänkte jag lägga ut receptet på bästa fisksoppan jag nånsin lagat. Har redan skrivit om denna soppa men men här är min version. Bilderna är inga höjdare men de får duga.




Detta är hur jag gjorde:

400g alaska pollock (vanlig vit sej fisk)
200g räkor (Jag älskar räkor och brukar lägga lite mer)
2 burkar krossade tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor (är ju också smaksak)
3dl creme fraiche
0,2-0,5g saffran (beroende på hur mycket man tycker om saffran i en påse är det oftast 0,5g)
Salt
Peppar
Sambal oelek i passlig mängd.
Smör

Först brukar jag fräsa löken, riven vitlök och paprikan i smör en kastrull. Sedan häller man på krossade tomaterna och låter det koka upp. Efter det så tillsätts creme fraiche och så får det puttra lite till. Sedan Ska fisken och kryddorna i. Låt det koka tills fisken är klar typ mellan 7-15 min beroende på vad du har för fisk. Räkorna skall läggas i sist. De skall ändast bli varma, inte kokas upp. Det är jättegott med en klick creme fraiche i soppan då den serveras.

(Detta räcker till många personer eller i flera dagar)

( Och här är orginalreceptet:  http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=41 )

Zzzz......

Även om jag halvsover och är en zombie ibland på morgonen denhär tiden på året så tycker jag ändå bäst om att börja tidigt och sluta tidigt än att börja sent och sluta sent. Hinner göra mer då tycker jag! Idag tänker jag återigen promenera till jobbet. Det var så skönt igår, även om jag måste stiga upp en timme tidigare så är det nog värt det. Bra start på dagen!

Nu har nya kicks tidningen och nya rabattkupongerna kommit! Så nu tjejer skall vi vallfärda till kicks :D (såg även de hade överlacket jag skulle köpa till nedsatt pris) AWESOOOME!

å man ba: aaaaaaaaaaw :D

onsdag 18 januari 2012

Sleep paralysis

Sleep Paralysis är något som jag upplever ganska ofta. Jag har även förmågan att styra mina drömmar. Senast i morse hade jag en sådan upplevelse. Att vara medveten att man drömmer kan vara kul flera gånger eftersom man kan göra precis vad man vill. Men Sleep Paralysis är ingenting man vill uppleva. 

Kom att tänka på detta ämne när en kompis hade skrivit på facebook om en liknande upplevelse. Usch fy det är obehagligt. Man har obehag flera timmar efteråt. Sleep paralysis eller sömnparalys är ett tillstånd då man är vaken men ändå sover eller musklerna sover. Man upplever oftast att någon är i rummet, monster eller liknande och att man inte kan andas. Man kan inte heller röra sig eller tala. Man är totalt hjälplös. Orkar inte börja förklara allting gällande detta men om ni är intresserade kan ni läsa här på allas vårt kära wikipedia. 

Har ni nångång upplevt en sleep paralysis? vet inte hur pass vanligt detta är? Eller någon annan som kan styra sina drömmar? Haha min sömn är inte så hälsosam verkar det som. 

Här kommer en bild på Kristian som jag tyckte passade lite in på temat. Haha! (och förstås för att han är så söt)


Blodgrape

God morgon! Idag har jag börjat morgonen med att dricka vitamin brustablett och ätit en grapefrukt. Jag är jättetrött just nu. funderar på att sova en stund till. Idag tänkte jag gå till praktiken. Skönt med en längre promenad. Nåja här kommer några bilder på min otroliga, fantastiska och framför allt intressanta grapefrukt.