Såhär gjorde vi:
Gratängen:
1-2 burkar creme fraiche (beroende på hur stor burken är)
1 blomkål
1 mögelost
Mild pepperoni (eller starkare om man vill ha, typ jalapeno)
Koka blomkålen i små bitar tills den är mjuk. Skär pepperonin i bitar. Smula auraosten i en skål och blanda med creme fraichen och pepperonin. Lägg blomkålen i en ugnsform och häll på smeten. In i ugnen på ungefär 200-225 grader tills osten smält och gratängen börjar bli lite brun ovanpå.
Broilern:
1 paket broilerfileer eller bröstbitar utan ben.
Grön pesto
2 paket bacon (beror ju på hur mycket broiler man använder)
Skär broilern i passliga bitar och skär ett hack i dem på sidan. Peston läggs in i "hacken". Linda sedan bitarna med bacon (ca 2 baconskivor per broilerbit). Stek dem sedan en stund i panna så att de får fin färg. Lägg dem sedan på en plåt och in i ugnen i ca 20min. Obs! spara baconfettet i pannan till tomatsåsen.
Sofias special tomatsås: (Haha lagade den på måfå idag första gången, enkel å god)
1 paket krossade tomater
sambal oelek
3 klyftor vitlök
oregano
svartpeppar
Häll lite vatten i stekpannan du just stekt i. Tillsätt en burk krossade tomater, sambal oelek, kryddorna och riven vitlök. Mixa alltihop till en slät sås och värm upp igen om det behövs.
(Orginal receptet på broilern och några tips fick jag av mommo idag! Tack Mommo)
1 kommentar:
muuuuums ser gott ut!
Skicka en kommentar