Dagens mat bestod av thaifisk med kokosmjölk och blomkål i ugnen. Denna rätt har massor av chili i sig och är inget för de som inte gillar sting i maten för den är faktiskt ganska stark.
Orginalreceptet på fisken är från S-gruppens hyvä ruoka tidning.
4 st Sej eller alaskan pollock bitar.
1 burk kokosmjölk
2 matskedar röd thaicurrypasta?! (Jag har använt mig av sambal oelek och kryddat med mer chili och curry)
Purjolök
färsk chili
1 liten blomkål
Låt fisken tina och lägg bitarna i en ugnsform. Koka blomkålen en liten stund. Blanda kokosmjölken, sambal oelek (eller thaicurryjuttun) chilin(inte den färska) och curryn i en skål. Häll sedan innehållet i skålen över fisken. Hacka den färska chilin och lägg några bitar på fisken. Strö sedan över så mycket purjolök man vill ha och slutligen läggs den förkokta blomkålen i där den ryms. Och in i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
Gott, enkelt och hot!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar