tisdag 27 juli 2010

Himlen firar min födelsedag!

Här sitter jag....Sofia 21 år... uppe mitt i natten och skakar...på min födelsedag! Det åskar som aldrig förr...Har aldrig sett såhär mycket blixtar i mitt liv. PÅ MIN FÖDELSEDAG :(
De som känner mig så vet att jag som liten var hysteriskt rädd för åskan...inte bara lite rädd...utan jag grät så mycket så att tårarna troligen tog slut. Sedan gömde jag mig i mammas famn och tryckte fingrarna i öronen och försökte ha så mycket ljud för mig så att jag inte skulle höra åsk-knallarna!

Just nu känner jag mig inte mycket äldre än 5år! Visst är det vackert och häftigt med blixtar...Men jag måste nog erkänna att jag är mest rädd. okej...jag är bara rädd. Jag sitter som bäst och försöker hålla tillbaka reflexen av att hysteriskt gråta i en kudde.

Det åskar alltid på min födelsedag, undrar om tor tycker om mig så mycket så han alltid fixar värsta åskvädret till min ära...Thanx tor! hoppas han lär sig snart att jag inte uppskattar hans fyverkerier.

Men trots alla blixtar så är jag nog världens lyckligaste flicka idag också! Vi hade kalas i karperö idag för kristians släkt. De hade så fina presenter så jag blev helt rörd! Och Kristian då...som redan hade gett mig en resa (som jag skall berätta mer om sedan när jag inte är förlamad av skräck) gav mig ännu en present till, min favorit parfym som för länge sedan hade tagit slut... och nu fick jag en ny ! Tack underbara sötis.

Tack älskling för att du är världens underbaraste, sötaste, snällaste, finaste människan på jorden <3

Nu skall jag gå och gräva ner mig brevid Kristian och fortsätta att skaka ikapp med fönsterrutorna (;

lördag 24 juli 2010

Hemligheter!

Lördag idag! Jag har haft en jävligt stressig dag på jobbet! Vi var bara två stycken idag. Ena var dödstrött (jag) och andra krapula! Ni kan ju tänka er hur många svordomar som flög ut ur våra munnar då allt bara sket sig :D
Alltså att kunder inte orkar kolla hur länge stället de dricker kaffe på har uppe? Och när man dessutom säger till åt dem att vi har stängt, så sitter de kvar å stirrar i taket? Suck....

Nåja.. men nu är jag hemma å ny duschad och lite nervös! Jag och Kristian skall snart åka iväg nånstans? Men jag har ingen aning om vart? Kristian har planerat nån liten "resa" nånstans? men jag vet inte vart jag hamnar eller vad jag skall packa ner i min IKEA kasse? Spännande :D Detta då (som sagt) är pågrund av min födelsedag som är nästa tisdag :D

Jag tror jag har världens bästa pojkvän! Eller nej... jag vet! :D Han är bara för söt!


Igår var vi med TG och Daniel och spelade minigolf. Jag är brutalt dålig på minigolf...jag har absolut NOLL tålamod med dendär jävla lilla bollen som aldrig går ner i hål-fan! En barnfamilj bredvid oss tittade nog lite konstigt på mej då jag svor och härjade varje gång det var min tur att putta bolljäveln. Jag kom som förväntat sist... och var skitsur! Jag förstår inte varför mitt tålamod är så dåligt just när det gäller minigolf? Kanske det är för att jag har traumatiska minnen när den sporten. När jag var liten och spelade minigolf första gången så trodde jag att man skulle göra som di gör på tv! Nivet... riktig golf? Ta fart med klubban och slå iväg bollen alltså. Och det gjorde jag....synd bara att stackars simon stod rakt bakom mej och fick klubbhelvetet rakt i ögat. Han hade värsta blåöga jag sett i flera veckor :D

hahaha, nä... kan nog inte vara det som är orsaken.. för nu började jag gapskratta för mig själv... :D det måste ju ha sett ganska kul ut !
Sedan for vi till tölby (där daniels bror bor) och spelade vårat traditionella kortspel :D Det har jag då igen massa med tålamod för! Urkul... och jag är inte alls lika dålig på det !
Daniel var också hundvalps och kattungevakt....världens sötaste lilla kissemiss och chihuahuavalp mötte oss i dörren...herregud jag smältade som smör i solsken! så otroligt söta båda två!

ojfan... nu får jag brottomt... fort packa och föna håret innan kristian kommer hem och märker att jag bara sitter och bloggar :D

torsdag 22 juli 2010

Chill!

Har varit i Karperö hela veckan så jag har inte hunnit uppdatera någå här på bloggen! Det är så skönt att vara där! De bästa är att man kan sova utan att vakna mitt i natten av att sängen har förvandlats till en bastu på fyra ben...eller att solen skiner så hårt i ögonen att inte ens dubbla gardiner och persienner hjälper. I karperö sover man som en stock..som en prinsessa utan ärt... som törnrosa...som... eehh... okej det kanske räcker med liknelser.Jag trivs som fisken i vattnet där i skogen! Där finns allt töntigt som jag tycker om :D Man kan fiska, man kan plocka massa olika bär (och äta dem), och det finns massa kantareller på gården. HURJASTI BRA!
Hittade tillochmed ett helt kärr fullt med hjortron! mums.


Här är jag och matias och kristian och fiskar! (Matias kom med oss till villan på söndag)
Kristian är den lataste fiskaren som finns!

Här är min fångst!

Idag har jag varit på jobbet...! När jag skulle gå hem började det såklart att ösregna och blåsa sådär femhundrasjuttiometerisekunden! hurra! Jag blev genomblöt. Nu har kristian kommit hem från jobbet och vi skall så småningom fara tillbaka till karperö!

Snart fyller jag...hela 21 år! huvvadå vad tiden går fort! Snart är jag 40 och börjar få gråa hår...och sen innan jag vet ordet av så tappar jag minnet och ligger på nåt slags vårdhem för gamla tanter! Sedan får man ligga där och få besök av sina barn,barnbarn, och barnbarnsbarn sisådär en gång i halvåret. Då vill jag ligga på brändö... så jag får ta en promenad med min rulator till Othello för att läsa tidningen och äta en bulle...möjligtvis prata med de andra 90åringarna som sitter där och buttrar över vädret och tycker att allting var bättre förr i tiden. ehmm... 21 var det jag fyllde. jo!

Nåja, nu skall jag släpa min lata rumpa upp från soffan och in i bilen och brumma iväg! HÄJDÅ!

torsdag 15 juli 2010

Huvudvärkshelvete!

Idag har min dag på jobbet varit något av det värsta jag har varit med om... iallafall i slutet av dagen.
Jag trodde jag skulle dö då jag satte mig där ute på bakgården med en kaffekopp i ena handen och med andra handen gömde jag ansiket eftersom det var förvridet av smärta och jag kunde just å just hålla upp ögonen.
Jag hade sån huvudvärk och mådde så illa så jag var livrädd att jag skulle spy mitt i nåns tårta eller nåt.
när jag äntligen slutade så ilade jag kvickt till första bästa apotek och köpte värktabletter. Sedan cyklade jag hem fast jag fattar inte hur jag kom hem utan att falla eller krocka med nåt, för jag blundade halva vägen.
Väl hemma så lade jag mej ner i sängen och försökte sova. Vilket till en början inte gick för att det började blåsa och fönstren som var öppna smällde av och an. Trodde min sista stund var kommen då jag steg upp för att stänga dem. Det skar så förbannat i huvudet och vinglade.
Detta är alltså en helt vanlig dag för de flesta kvinnor var fjärde vecka. Perkeles perkele. Nåja får lov att knarka värktabletter hela denna vecka då tydligen.

Nåja, senare så vaknade jag lite smått dåsig (men huvudvärksfri) till att telefonen ringde. Det var Lena, vi hade bestämt att vi skulle fara ut och cykla idag. Så jag slängde i mig ett nudelpaket och hoppade sedan på cykeln och cyklade för att möta lena. Vi cyklade till strömsö och satt där en stund och njöt av solen.
påvägen hem så for jag via Itronic som har öppnat idag. Min älskling var nämligen där och sålde datorer.

Imorgon skall jag käka så mycket painkillers så att jag klarar av att jobba.

onsdag 14 juli 2010

MOI! MÄ ON SOFIA, JA MÄ PUHUN SUOMEA!

Idag är mitt finska självförtroende på topp! Jag har tillochmed lyckats få fram några meningar på finska, UTAN luntlapp (; Helt jävla bra. jag har insett att det är ingen vits att gömma sig under disken, peka och mumla något ohörbart! Utan istället försöka att prata... sen om de blir fel så förstår di ju nog nästan allt iallafall (;Hoppas min självsäkerhet sitter kvar imorgon också.

Min dator håller på att sippa, eller rättare sagt strömsladds "hålet" vill inte riktigt ha nån ström till datorn. Så ja måst snart skicka in den på garanti innan tiden går ut.. :( Hur skall jag klara mig utan datorn? :| panikpanikpanik.... haha, nånej! skall väl nog gå riktigt prima (;

Nu ska ja släpa mig iallafall så långt som ut på balkongen för att sola.. tror att jag inte orkar gå till stranden... för mina fötter har somnat. Eller gett upp! När man är van att inte gå så mycket på förra jobbet... och nu mittiallt så måst man gå/stå 7 och en halv timme i sträck! Stackars fötter :( Troligen mår både jag å fötterna nog ganska bra av det i slutändan.. men nu är de lite ömma. Idag har jag lyckats äta en semla... hurra! Börjar vara ganska hungrig! pågrund av akut illamående och magknip mitt på dagen så fick ja inte i mig nåt annat.
De e såntdär man måst räkna med som kvinna, en gång i månaden så typ dör man i smärtor. Huhu!
De då, plus obligatoriskt ryggont och 30grader varmt OCH dessutom lukten av grädde och bulla. jag var nära att stärva ihop och smälta bort.

Nåja, som vanligt så gick mitt magont bort på nån timme och nu mår jag bra igen.

Nåja... balkongen var det!



Mej,bilspegel,macro,fräknar,ful min, CHECK!

tisdag 13 juli 2010

Värmebölja!

Över 30 grader varmt idag...helt sjukt hett, går ju knappt att andas ordentligt :D Kom ett åskväder nu på kvällen som gjorde att det blev lite bättre, men fortfarande jättevarmt.
Gick bättre på jobbet idag, var vid hallen! Skulle gärna vara där resten av veckan, men det fick ja tydligen inte.
Efter jobbet så var jag och söt och simmade till stranden. Trodde ju fan ja skulle smälta bort!
Sedan var vi och handlade till prisma och satt en stund på en klippa vid smulterö.

Jag och söt ! Har tagit bild med telefonkameran så den är inte så bra kvalite!


Mina tomatisar växer också massor! Nästan lite väl mycket, hela balkongen har blivit en djungel :D Men de ser ut att bli mycket frukt på dem. fast min stackars chili planta har ohyra :( Buhu..
Här är lite bilder som jag tagit med min telefon!

Vill inte!

Nej...jag känner mig som en trotsig 3 åring...Men jag vill verkligen inte fara till jobbet idag! Gårdagens jobbdag var den längsta jag har varit med om i hela mitt liv. Jag har så svårt med finskan! När det kommer en enbart finsktalande kund och pladdrar på i ett om en massa saker, så vill jag bara sjunka genom jorden. jag kan ju inte svara...då slutar det med att jag nickar och ler och kanske säger "joo, haha" och så tittar kunden konstigt på mig och jag skäms nästan ihjäl. Eller när de frågar mig nåt om nån bulle... och jag förstår inte ens vad de säger? Va i helvete gör man då? Nog förstår jag ju de mesta nog...men när nån urfinne kommer och pratar i femhundrakilometeritimmen... så får ja nå nervfel.
Och nej, jag har inget emot finsktalande...Det är bara mig själv jag är arg på för att jag inte kan dunka in detdär jävla svåra språket i huvudet. Eller ens ta mod till mig och börja tala på finska...men det blir oftast nåt i stil med..." hhmmppfff"

Nu måste jag fara till jobbet iallafall... Dessutom är jag stressad över att jag inte får veta exakt när jag skall jobba? utan de byts hit å dit å av å an å hu som helst. perkele.

Nåja, jag får pengar iallafall.

söndag 11 juli 2010

Karperö


Oj vad jag trivs där i karperö, det är nästan så att jag har lite smått ångest över att komma hem till lägenheten.
Där är så fint och lugnt och skönt och inga måsten.Vi har simmat, solat, fiskat, räfsat, byggt kompostlåda, plockat kantareller, och fotat massor! Megaskön helg!Vi har alltså dissat allt festande denna helg och istället bara chillat. URSKÖNT!

Jag fick en mega abborre igår! så jag är jättestolt. Vi fick faktiskt massa fisk! Tack vare mig...."Kara" Kristian är en stor mes när det gäller att fiska..."Sofiiia stooor fiisk, hjäälp, ta bort den.... den e slemmig.." :D Fjant.
Jag däremot så drog upp världens fetaste Id som bet av hela min lina så min krok försvann..:D

Vi har också varit både till tölby och till dragnäsbäck. Idag bjöd mamma på jättegod mat åt hela familjen. Simon rycker in i militären i morgon, tror nog han klarar det prima. Mamma och Pappa har hela huset tomt på barn nu! :D
Imorgon skall jag jobba på othello första dagen. Hoppas det går bra!

Här kommer lite macro bilder från helgen.


En liten harunge! Megasöt.



Fjäril i tölby.

Larv i tölby.

Fluga i tölby.


fjäril


Liten ödla som kikade fram under huset i karperö :D









fredag 9 juli 2010

Hårmask

Lagade just en hemlagad hårmask i håret! Nu är det bebismjukt ! Den funkade faktiskt! Hurra.
Ingredienser:
1 mogen avocado
2dl Honung
En näve Kryptimjan

Jag tog "receptet" från cosmopolitan. men det skulle vara lavendel egentligen, men det hittade jag inte! utan istället plockade jag lite kryptimjan från bostadsmässo området. De har ju massa kryddor där när man är ute och går. (alltså jag har inte tagit dem från nån gård, utan typ från en park) :D haha!

Idag skall vi fara till karperö! skönt. Nu kommer solen fram igen... helt perfekt :D

Här är en stackars liten tipu som föll ner från boet på midsommarhelgen! :(

tisdag 6 juli 2010

WOHOO! :D

Igår fick jag ett meddelande av Novia där det stod att jag är antagen till Socionom :D Helt superbra! Nu behöver jag inte gå och ha ångest varje dag över vad jag skall göra på hösten. Blir nog en bra socionom av mej tror jag bestämt! HURRA HURRA HURRA!

Sedan en annan sak? varför läser vi typ varje dag nuförtiden om nån som har blivit ihjälskjuten i Finland? Alltså förr trodde jag att såna saker bara händer i USA? Men nu står det nya rubriker hela tiden om folk som faktiskt kallt mördar andra. Exempelvis idag stod det "2 döda efter skottlossning i borgå". Varför? Jo gräl i mäkkis kön?
De e ju hemskt? Kul att leva me de sedan. Alltså fydå.

Hmm,vad skall jag göra idag då? Sola eller lata mig? svårt val... Jag tror jag kombinerar båda två (;
Mina plantor va nära att dö för nån dag sedan...stackars tomatisar! Men de överlevde som tur. har nu flera frukter påväg...snart får jag börja lägga färska tomater på smörgåsen. mums!

måndag 5 juli 2010

Waka Waka eh eh!

Denhär shakiras waka waka låt har varit på min skalle hela dagen! Och det är omöjligt att nynna på någon annan sång. Dagen har spenderats med mina vänner på stranden! Urskönt fastän de blåste sylvassa sandkorn på en när man låg och solade. Så sand har vi överallt idag med andra ord, vissa korn troligen intatuerade i huden. Hurra.
Sedan blev mat på RAX! huvvadå va mätt man blir där, tur man inte äter där så ofta, men ibland blir man ju...ehum.. medtvingad. Sedan gjorde jag det stora misstaget att vi gick ner till gatan genom ginatricot...som hade rea. Nåja inget helt onödigt iallafall två par underbyxor och en tunika för ynka 13 euro.
Dåligt dåligt...för det första har jag inga extra pengar och för det andra så har jag svurit att inte köpa nåt på gina i sommar. DAMN!Jag dissar helst Gina nuförtiden. Dålig kvalite på kläder och vasas butik så tar in så konstiga kläder.

Just nu sitter jag i tölby (jo jag tog med datorn). Kristian skulle skruva med bilen och jag ville fixa mina midsommarbilder så jag tog därför med min vinröda sötis.


Här är Linnea, vacker rosa skogsblomma som är uppkallad av botanikern Carl von Linné
Si bara va jag minns från en barnbok som jag läste för sådär hundra år sedan ;)


Gul näckros! Bilderna är från midsommaren.



fredag 2 juli 2010

Mitt navelsmycke på vift!

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag! Har inte orkat laga in bilder o.s.v.
Och nu hinner jag inte heller! Men midsommaren spenderades i karperö tillsammans med Kristian och hans två kompisar.

Igår så försökte jag fixa bilder, jag satt i flera timmar och när det äntligen var midsommarbildernas tur, så orkade jag inga mera. Jag for ut på en liten joggingtur istället.
Sedan mötte jag upp kristian när han slutade jobbet och vi cyklade och joggade hem. (eller gick lite i mitt fall också, för min fot hade strejk som vanligt)
När jag några minuter senare stod i siwakön så råkade jag nudda vid min mage, jag började fundera varför den kändes så konstig, sedan gick det upp ett ljus, min navelpiercing var borta! Fanskap. sökte siwa, sökte lägenheten, sökte i alla kläder jag hade haft på, ingenstans var den?
Nåja, jag vet inte hur snabbt de växer ihop om man inte har nåt där (fastän jag har haft den där i snart 7år?! Herregud är det 7 år sen jag var 14??!!) så jag cyklade iväg till stan och köpte en ny. En fjäril igen.
Sedan när vi va påväg hem så tänkte jag att "vi kan ju för skojs skull fara och kolla den vägen jag sprang, ifall mitt gamla smycke skulle ligga nånstans)"
Det är ju endå ett minne från ayia napa.
Vi cyklade enda till multitronic (den vägen jag hade sprungit)...men inget smycke. Sen håxade jag att jag for ännu lite längre eftersom jag kom dit för tidigt. jag hade gått och kollat på husen där bredvid. så vi cyklade dit. Och GISSA vad som ligger där å glänser mitt på cykelvägen :D JO mitt älskade smycke! Jag sjöng "ja hitta den ja hitta den ja hitta den ja hitta den" hela vägen hem tills kristian blev irriterad ! fniss.

Nu har jag just varit på ut på promenad och solat på stranden med Lena ! Vilket superväder det är idag! Sol sol sol å varmt! härligt värre!
Nu skall jag gå i duschen och checka in mina nya rusketusraidat som jag hoppas jag har fått ;) tjenamosch