måndag 29 november 2010

Storstädning!

Har storstädning på G! Började igår....
Måste ju städa när det tänker gå och bli jul snart...! Jag har som vanligt ångest redan...Jag älskar att ge julklappar åt mina nära och kära.. men jag hatar att köpa dem! För jag vet aldrig vad jag skall köpa :/ Någon som har nåt bra tips på vad man kan köpa åt sin pojkvän?
Jag köper alltid kläder tycker ja.. börjar säkert bli ganska tråkigt att alltid få samma saker.

usch vad jag inte alls skulle orka fara till jobbet idag! Men jag antar att jag är illa tvungen. Haha!
Var till skolan i morse... typ klockan 8! Måste lämna in skoluppgifter och anmäla mig till en tent.
Synd att vi hade praktik redan nu, jag skulle vilja gå i skolan före julen ja. Brukar vara mysigt.
Jag är ju som sagt inte på praktik utan med jobbet så menar jag othello. Våran grundpraktik så är typ dagispraktik, och jag har ju jobbat redan 2år på dagis så jag blev befriad från den.

Nu skall jag äta nudlar!

torsdag 25 november 2010

Fanskap

har huvudvärk och mår illa :( har ätit två burana men de verkar inte vilja hjälpa :(
leidon.....Jag som skulle fara till fammo idag, och så skulle jag fara via othello med arbetslistor.. Men nu kan jag inte göra nånting :( Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

tisdag 23 november 2010

Aldrig mer broccoli!

Detta är min statusuppdatering idag på facebook! Jag som trodde min dag inte kunde bli sämre.........

Sofia Troberg
ojfyfan ojfyfan ojfyfan ojfyfan!!! skar en broccoli mitt itu å ut kryper två jätteinsekter och ena har gått mitt itu och släpar halva kroppen efter sig.........jag äter aldrig mer broccoli.........:|:|:| fyfan va ja skakar!
Varför just broccoli? Jag älskar broccoli? vad har jag gjort för att förtjäna detta grymma straff? No more broccolisoppa :( Dessutom var det inte vilka insekter som helst, utan äckliga tvestjärtar! Fyfan va äckligt!
Här är en bild som jag googlade fram...såhär ser jävlarna ut... som var i MIN broccoli :(

Host-helvete!

Har sovit typ två timmar inatt, varit så trött att jag slagit av väckningen på telefonen och försovit mej, sedan hade cykellåset frysit fast så jag fick inte upp de heller utan att först blåsa på de i en evighet och förfrysa händerna. Cyklade till jobbet i värsta halkan och istiden... kom försent till jobbet...stressat som en idiot, inte hunnit äta mer än en liten piråg, hostat sönder halsen och harklat å snorat! Fått veta att jag inte alls är ledig i morgon utan först på torsdag. När jag skall fara hem är mitt cykellås fryset på nytt och jag måste stå och blåsa på det igen. Sen håxar jag att jag glömt min semla inne på othello och måste springa in igen... cyklat in till stan efter nyckeln till othello, hostat ännu mer, konstaterat att jag måste ha hostmedicin, for och köpte det (Mitt cykellås frös fast igen). Nästan halkat med cykeln mitt på vägen. Nu är jag äntligen hemma och är så hungrig så jag har ont i magen...Fans så bra dag man har idag då! Dessutom har jag massa räkningar att betala eftersom röv-elisa skickar typ 3 räkningar fast jag bytt till saunalahti.

STÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN!

söndag 21 november 2010

Julöppning

Julöppning i vasa firas alltid med raketer! Jag är tycker raketer är otroligt häftigt ! Har alltid tyckt saker jag var rädd för som liten är lite små coolt (; (Ja, jag var rädd för allting som lät hårt eller som jag inte själv kunde kontrollera när jag vad ynge) Haha!

Skall nog fara en sväng till torget och titta på raketerna i år också! Iallafall från bilen...(Det är svinkallt där ute)
Jag skall jobba på Othello nästan hela följande vecka, bra med lite extrapengar nu före julen. Funderar också att jag skall ha råd med att fara och åka snowboard med Kristian i vinter...tror jag kommer att vara rätt så utan pengar detta halvår... :D Men nåt kul måst man ju kunna unna sig själv.

Just nu skulle jag vilja unna mig själv en roadtrip till typ Tampere, typ idea park, och massa shopping! Dessutom har jag kollat upp idag att de har Lanvin for H&M kläder i Tammerfors. Så alltså gott folk.. om ni vill göra mig en god gärning så är det enkelt...ge mig bara en hel säck med pengar och en bil. LÄTT! :D

fredag 19 november 2010

Pretty Woman

Uppdatering från snorstugan!

- jag har tittat på pretty woman
- Jag har duschat
- Jag har gjort ett tappert försök med lite brun utan sol
- Jag har smort in mig i olive bodybutter.
- Jag har fönat håret och satt en massa väldoftande medel i det.
- Jag skall snart lacka mina naglar och fixa till mig
- Sedan bara kristian kommer hem så skall vi hämta mat.

Man får alltid sådan lust att fixa till sig då man tittar på pretty woman ^^, Bra film!


Här är en fjälluggla som jag fotade i ähtäri i somras :D Hahahaha evil eyes

Jag hal snol...

"Jag hal snol" vad de första jag minns att ett barn sa när jag som 15åring första gången sommarjobbade på dagis! Barnet som var nåt av de sötaste jag sett, kom fram till mej med hela ansiktet täckt med "snol" (alltså snor). Färgen var typ gröngul och jag trodde jag skulle dö !
Men det var enda gången, sedan blev man ju van förstås.
Orsaken till varför jag skriver om snor och barn så är för att jag själv ligger i sängen idag, nersnolad... :D men också lite för att jag saknar att jobba på dagis !

Igår var vi hemma hos mamma och pappa och såg på filmer från då jag och simon var små, tänk att man en gång har varit sådär liten och söt. Skrattade nästan så att jag grät, vi var nog rätt så underhållande småbarn tror jag. Hittade några bilder som jag för flera år sedan satt upp på bilddagboken.
Här är jag kustjägare!fick troligen min inspiration av morbror som var i militären.


Här är fotbad på G!

Här så hoppas jag att jag har lärt mig något med åren :D

Mitt morgonmål idag har bestått av en stycken mandarin, och glögg! det hjälpte iallafall näsan att inte vara så stockad. Det finns inget värre än att ligga hela dagen i soffan eller sängen! Men känner sig som världens värsta människa. Suck... men vad skall man göra?

söndag 14 november 2010

Farsdag

Idag är det farsdag! Pappas dag.
Här är en bild på jag och pappa i helsingfors för fleera år sedan :D Haha

Först hade vi brunch hos mamma och pappa, åt en massa gott och gav pappa presenter! Jag hade köpt ett set med skruvmejslar åt honom ^^,
Efter det så var det Kristians pappa som vi skulle fira! det gjorde vi med jättegod smörgåstårta som Kristian mamma hade lagat! Sedan Kaffe hos Kristians mommo och moffa, massor av bulla och grädde, slurp! Sedan sist men inte minst firades min moffa! Med mera kaffe,bulla, och paj! Så ni kan ju gissa om jag och Kristian är mätta? När vi kom hem kunde vi knappt stå :D

Jag har dessutom blivit sjuk...feber, inflammerad axel, ont i örat, halsen... äääh hela kroppen värker... TJOHO! Kul med två tenter nästa vecka... blir nog troligen omtent för mej :/

fredag 5 november 2010

Vinterskor!

Det blev konstigt nog inte jag som shoppade mest idag! utan hör och häpna så var det Kristian! Han köpte två par skitsnygga byxor och två tröjjor och ett armband!
Men jag fick iallafall med mig hem massor av strumpor och ett par skor som både är klackskor och rejäla vinterkängor, två flugor i en smäll! Men men smakar det så kostar det... så tur jag hade mitt presentkort kvar till bianco!


Dessa sötisar blev det! De ska få bli mina nya bästisar i "värsta vintern hittills" som de har lovat! De ser mycket finare ut "påriktigt" än på denna bild tycker jag faktiskt! jag tog bilden från biancos hemsida. Sedan tröstshoppade jag två kuddar också på minimani ! (pågrud av att inget jag prövade på H&M föll mig i smaken)

Ikväll är det idolfredag mysfredag "äta så många kalorier du bara kommer över" fredag! hurray!

Brrr!

Idag har jag varit vikarie på dagis igen! Det är nog sååå roligt att jobba med barn!
Imorgon skall jag och Kristian fara till hem till dragnäsbäck en sväng, och sedan till tölby! Så det blir föräldrar för hela slanten (; Tänkte passa på att fara hem till mina föräldrar och hjälpa till att sköta mina otroligt söta kusiner som kommer på besök! Får se om det blir nån utgång sedan på kvällen.

Nu väntar jag på att Kristian skall komma hem, vi skall fara in till stan och handla!
Jag är i stort behov av strumpor! Jag kan inte förstå vart de tar vägen hela tiden?
Jag är också i stort behov av skor....vinterstövlar främst! Det är helvetes kallt där ute nu, hade mina annars varma och sköna lenkkare på idag, och jag frös nästan tårna av mig.

festkläder e nåt jag inte köpt på länge...Nu borde jag verkligen köpa några nya fina trasor att slänga på mej (; hihi