Tack till den som skrev original receptet, det var smaskens!
Såhär gjorde vi:
1 påse frysta räkor
1 påse frysta laxtärningar
2 schalottenlökar
1 knippe dill (använde en halv i soppan och sedan lite till garnering)
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 liter vatten
1 hönsbuljong (Vi hade slut på fiskbuljong)
2-3 msk Hummerfond (ungefär, jag satt i tills jag tyckte det var bra)
salt
gurkmeja
paprikapulver
3 små morötter
1 palsternacka
6 potatisar
100g färskost med kräftsmak
2dl grädde
Fräs löken med smör i botten på en kastrull. Lägg till tomatpurén och låt den fräsa en stund. Lägg till 1 liter vatten, hönsbuljongen, hummerfonden och kryddorna. Låt koka i 10 min.
Skär potatis, morot och palsternacka i tärningar och bryn dem sedan med lite smör i en stekpanna en stund tills de får lite färg. Häll sedan över rotfrukterna i kastrullen och låt koka i 10 min.
Lägg i laxtärningarna, grädden och färskosten och koka tills fisken är färdig (tar typ 7 minuter)
Lägg i dillen och räkorna på slutet. Räkorna skall bara bli varma, inte koka, då blir de sega.
Krydda lite extra ifall det behövs. Lägg upp i skålar och garnera med lite dill!
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar