torsdag 31 juli 2014

Från Lofoten till Mo i rana

Igår klättrade vi upp till Reinebringen i byn Reine i Lofoten. Vakraste stället på jorden! Man blev helt tagen av utsikten. I turistguiden stod det medelbrant vandringsled. Medelbrant in my ass. De gick rakt upp och rakt ner med lösa stenar och rep man fick lov att hålla i sig med emellanåt. Jag och Kristian flämtade och höll på att dö medan galna norrmän och barnfamiljer med bebisar på ryggen klättrade förbi. Haha! Kör bil gälit gör de också! Höga hastigheter på vägarna trots snäva kurvor och höga berg. Igår var vädret super för vandring. Soligt men inte stekhett.

Inatt sov vi endast en liten stund och sedan tog vi färjan från ändan av Lofoten till Bodö. Sjukt fint vid saltstraumen och vidare längs med kusten. Höga berg och kristallklara fjordar. Vi såg också svartisen (stor glaciär) på håll.

Vi tog två färjor till längs med kustvägen. Efter den sista färjan (som var super äcklig) har det ösregnat och åskat. Fysjutton. Regn i norge är verkligen inte bara små skurar utan ihållande megaregn. Väderväxlingarna är grymma!

Nu är vi i mo i rana på ett hotell. Åååh dusch, wc, wifi, tv, el å sängar!!! Vi sov sittandes i bilen förra natten eftersom vi for med färjan som gick supertidigt. Imorgon kör vi mot Trondheim.

Resan har varit super hittills. Hoppas bara vädret blir bättre i morgon! Vår maskot rumpel hänger också med ;)

Här kommer lite bilder från telefonen!

1 kommentar:

Milena sa...

Härliga bilder! Jag vill också!:) Haha, de där med "medelbrant" låter bekant. När vi bodde i Oslo lärde vi känna några skidsugna finnar. Dom läste i en guide om en "keskivaikee" skidlänga där i Oslo och tänkte att de låter ju perfekt. Di for en gång och sen aldrig mer. Medelsvår betydde tydligen att första 3 kilometrarna gick spikrakt uppför, haha :D Men ja menar, norrmännen som springer till skidspåret med skidorna på ryggen fixar väl va fasen som helst!