söndag 22 februari 2015

Vuokatti dag 2

Idag har vi skidat. Vi ville inte åka i backen då det snöat precis hela dagen. Direkt på morgonen for vi iväg till spåren och letade upp en passlig rutt, Heikkilä 6km och det fanns en pausstuga med cafe på vägen. Perfekt! Förutom den lilla detaljen att det var 6km till stugan inte hela rutten till stuga och tillbaka. Nåjo de blev 6km tillbaka då också. Inte så farligt. MEN det gick upp och ner precis hela vägen och snöade som bara den så man såg noll i nedförsbackarna så blev vi ganska trötta. Jag var helt spaghetti när vi kom tillbaka till bilen. Kroppen säger nog sitt då jag är envis och sportar trots dunderförkylning.

Vi tog obligatorisk vuokatti-hese-paus och gjorde ett tappert försök att torka min "jo den är nog vattentät och kostar skitmycket" haglöfs jacka. Den blev helt plaskblöt av snön.

Sedan hyrde vi en snöskoter. Har ju inte kunnat köra någå hemma i Vasa då vintern inte riktigt vill hållas kvar där och vi har ingen egen snöskoter just nu heller. Vi hyrde en touring skidoo (4-takt). Den lät fel och luktade fel men kul var det. Den hade ju värsta kungatronen bak på med handvärmare och allt :D Vi körde på en skoterled i vackra vinterlandskap. Såklart gick skoterleden till samma Heikkilä kaffestuga som vi just skidat till, så vi drack varsin kopp till. Kristian körde halva vägen och jag körde tillbaka! Urkul. (Fast jag typ lipade av trötthet innan vi skulle hyra, höhö hej förkylning)

Nu ligger vi i varsin urskön mjuk sokos hotellsäng brevid varandra och ser på film. Tydligen kostar det 50 euro till om sängarna faktiskt sitter ihop. Vi har just ätit på amarillo och dött av mätthet.

Imorgon blir det troligen snowboarding halva dagen och hemresa andra halvan. Hoppas ni har ett trevligt sportlov! Vi trivs bra här i Vuokatti. Det gör tydligen många andra österbottningar också, hör massa svenska hela tiden i backarna och i spåren. Imorgon hoppas jag det är bättre väder och riktigt ett vinterland i backen.

Inga kommentarer: