måndag 27 oktober 2014

Just pictures

Bilder från sistone. I helgen har vi haft ost och vinkväll med jobbkollegorna, familjemiddag med fondue x2 och lat-söndag.

måndag 20 oktober 2014

Hejdå höstlovet.

Som vanligt så for ledigheten förbi alldeles för fort och jag hann inte göra hälften av de grejer jag planerat in. Huff. Jag har iallafall ätit massa gott, lyx-lunchat, suttit på café, shoppat, umgåtts med vänner, dansat, haft iron-man marathon, gått i skogen och kramats med världens bästa Kristian.

Riktigt skönt höstlov! Men jag önskar jag hade någon dag till.

Idag har jag lunchat med Malin. Kristian joinade oss och vi tog en kaffe å kaka på sweet vaasa (vadå andra gången detta höstlov? ) Key Lime hette bakelsen jag och Kristian delade på. Sjukt jäkla god! Efter allt ätande gick (eller kröp..) jag och Kristian runt i skogen en stund och letade trattkantareller. Vi hittade nog faktiskt lite :D Sååå god svamp! Gratis är bra ;)

lördag 18 oktober 2014

Shopping & mat

Igår gick jag på stan halva dagen tillsammans med Milena. En riktig superdag med både shopping och god mat! Vi åt lunch på fondis och efterrätt på sweet vaasa. Tummen upp åt båda två. Speciellt åt sweet vaasas mascarpone cheesecake med passionsfrukt. Vi dog lite!

Jag köpte en mysig kofta från Carlings, ett halsband från bikbok och strumpor :D Haha. Borde göra det till en vana att alltid köpa nya strumpor då man går på stan. Så får man börja slänga gamla nötta oftare.

På kvällen hade jag och Kristian en riktig soff-potatis kväll och såg på serier och kramades. Mysigt värre. Tog en bild på kvällsljuset från balkongen med telefonen. Så sjukt vackert var det i några få minuter innan solen gick ner. Önskar jag hunnit springa ner till stranden med min Nikon men ljuset försvann lika fort som de kom.

torsdag 16 oktober 2014

Bakad potatis

Två bakade potatisar samt lite ljusmys och tvserier senare så har lugnet infunnit sig på rävgatan. Bakad potatis med skinkmögelostsås... åh! Jättegott, jätte mättande och förstås innehållande typ 2 års normalt intag av kalorier (hehe typ..) men så värt de! Man måste bara vänta så länge på potatisarna för att de skall bli riktigt goda. Använder alltid rosamunda till bakad potatis och jag har dem ibland nästan 3h i ugnen. Nomnomnom!

Höstlov?

Nu har jag väntat och väntat på höstlovet.  Äntligen skall jag hinna göra allt som lämnat ogjort och vila ut ordentligt. Nu då ligger man här klockan 4 på en ledig dag och har just och just orkat duscha och byta kläder. Kristian skriver slutarbete och alla jobbar eller är bortresta. Då man äntligen får slappa så är det värsta tortyren att inte ha något att göra förutom då att städa, tvätta kläder och diska. Nästan så jag önskar jag skulle ha jobbat idag iallafall!

Man längtar efter dagar då man får vara alldeles själv och bara inte behöva göra någonting men om sanningen ska fram så suger det att inte göra nånting om man måste göra det själv. Dålig på att underhålla mig själv, de är vad jag är.

Nu är tillfället jag borde vara kreativ. Rita, måla, spela, sjunga, experimentera med mat, pyssla eller göra andra saker jag tycker om. Men jestas motivationen? Var är du?

Ska försöka släpa mitt lazy ass till butiken nu. Äta måst man ju iallafall. Kanske jag spelar lite synth först? Joo de sku jag kanske lyckas med. Haha!

Imorgon ska jag gå på stan och kompisluncha! Det blir troligen en mer givande dag än denna ;)

Fast visst borde man kunna ha slappa dagar också utan att känna sig sämst i världen? Tänk att de ska vara så svårt att unna sig.

Okej nu var det slutklagat! Ute är det gult och fint ( iallafall med "lite" instagram redigering :D )

måndag 13 oktober 2014

Mondays...

Idag har jag varit otroligt trött. Började måndag morgon med tidig väckning fast jag hade sen tur. Hur kul e nu de då? Hade en rutinläkarkoll direkt på morgonen före jobbet. Jag har sovit nu hela kvällen. Kristian har sett på massa serier och jag har bara snarkat. Hoppas sömnskulden försvann nu då och jag är pigg som bara den resten av veckan.

Jag har tagit semester torsdag-fredag och måndag. Ska bli så skönt med ett litet miniloma.

Varit en sväng via dragnäsbäck och hälsat på och sorterat kläder (blir snart nytt loppisbord)

Stackars fina gamla familjehunden Leia är sjuk :( Krutgumman våran. Hemskt då djur är sjuka då de inte kan berätta något.

Jag har inte åstadkommit mer idag än att sova, stekt lite svamp och tagit en höstbild eller två. Godnatt!

lördag 11 oktober 2014

Shopping & chili

Aj mina fötter! Har gått på stan halva dagen idag. Söket basic kläder att ha på jobbet och lite annat smått och gott. Hittade nog en hel del.

Jackan på bilden köpte jag inte men jag funderar på den. Vad tycker ni? Inte kan man ju ha för många jackor?Jag tyckte den var mysig. Den är svartvit och tjock.

Ikväll ska jag fara och hälsa på Jenny till Vörå. Ska bli awesome med tacos och mys!

Mina chilin börjar också bli klara. Mums!

Mysfredag

Efter en lite extra stressig vecka satt det extra bra med fredagsmys idag. Jag och Malin har försökte vara lite mer nyttiga och köpte grönsaker och dipp istället för chips. Supergod och billig ananas hittade vi också. Yum!

Vi såg en av de sämsta filmerna någonsin. Seriöst! Så dålig så den blev nästan bra. Sen så tittade vi på Big från -88 med en sjukt söt 30årig Tom Hanks i huvudrollen. Hur gullig som helst!

För första gången denna höst accepterade jag att sommaren är slut och tände en massa ljus. Mys!

torsdag 9 oktober 2014

On-Off

Mitt humör går upp och ner idag. Min kroppstemp har stått på 37.1 hela dagen. När jag kom hem från jobbet sov jag en stund sen var jag helt död i en timme...sen blev jag arg, god knows why? Sen for jag på tyky jumppa och skutta bort min rage. Nu känns det bättre :D

De e sååååå kul att vara kvinna ibland. Huff!

Jag och de här träningen har nog ett sånt on-off förhållande så det är helt otroligt. Tycker vi borde stadga oss, jag och träningen, och leva lyckliga i alla våra dagar. Om man skulle kunna banda in en känsla och spola upp den igen så borde det vara denna underbara känsla man har efter träning. Nu menar jag inte morgondagen mega träningsvärk utan den man känner direkt efter!

onsdag 8 oktober 2014

Onsdagsmys

Idag har jag myst nästan hela dagen. Först i mulleskogen på morgonen då vi stekte "krabbelurer" och åt matsäck bland höstlöven.

Sedan mös jag i mina nya gummistövlar både på förmiddagen i skogen och på eftermiddagen i ösregnet på dagisgården. Provhoppade några vattenpölar och njöt av att få ha varma fötter även utomhus. De är fantastiska!

Sedan blev jag bjuden på exotisk svamprisotto och ett glas vitt hemma hos Malin och Petra. Med levande ljus och allt. Hög mysfaktor. Vi avslutade kvällen med sex and the city the movie och en stor kopp te. Hur mys?

När jag for hem var det fortfarande ösregn och på hösten är det ju nog bara supermysigt ibland.

Jag har dessutom gått i mysbyxor och myströja hela dagen. De ni!

tisdag 7 oktober 2014

Gummistövlar och pasta carbonara

Jag är otroligt trött på fina gummistövlar i olika mönster och färger. De är söta och visst sku jag nog vilja ha nya såna också men de går ju bara sönder hela tiden. De är dessutom iskalla och inget att gå i skogen med. Nu hittade jag ett par varma sköna mörkgröna stövlar med fluff i på sko ekstra i smeba. Hoppas de håller mina fötter varma resten av hösten. Speciellt i mulleskogen. Skämdes lite förra veckan då vi sjöng "ett mullebarn är ett barn med stövlar på" och jag hade bytt ut stövlarna mot vinterskorna eftersom mina tår frös till is. Denna vecka sätts nya vikingarna på prov.

Idag lagade vi mat av gårdagens plockade svamp. Sjukt gott blev det! Pasta carbonara med trattkantareller, gula kantareller, grön färskpasta, bacon, lök, persilja och äggula. Vi kryddade bara med vitpeppar svartpeppar,aromsalt och smör. Lätt och snabb mat! Knaperstek baconen skillt ;)

Mums!

måndag 6 oktober 2014

Skogens guld

Idag har jag och Malin traskat i skogen och letat trattisar! Vi hittade faktiskt lite också! Sen har vi kollat film och rensat våran "fångst" :D Mys!

söndag 5 oktober 2014

Hantverksmässa i Seinäjoki

Imorse skickade mamma och frågade ifall jag ville följa med henne & mommo på hantverksmässan som ordnas i Seinäjoki varje år. Varför inte ? Passlig söndags-tant-göra ;) Fina hantverk och lite pyssel idéer! Jag köpte lite inhemska grejer. En silverring (elämän puu/ livets träd) och en halsduk. Sedan åt vi på Rosso och det var riktigt gott!

Nu är jag hemma och är lite trött men nöjd och glad över att ha haft en trevlig söndag. Men än är inte helgen över. Nu står kvällspromenad med milena och late night alone kräftätning på agendan. Hahaha fick lite panik då kräftorna har smältat och jag redan ätit. Men dem kan man ju inte spara på? Så det blir nattmat istället. Huff!

lördag 4 oktober 2014

Hello saturday!

Idag har vi ätit lunch på kaavya. En indisk restaurang i Vasa som faktiskt har riktigt bra mat! Med raita och vitlöks naanbröd. Supermums! Sedan har vi (läs: Kristian) svetsat och fixat på min stackars bib aka bibbelibob (micran) som var lite för rostig enligt besiktningsgubben. Say whaaat? Den går ju som en klocka annars. Tur jag har en händig karl! Jag som annars tycker om att pyssla och göra saker med händerna är helt värdelös då det kommer till bilar.

Våra små träd utanför huset är så vackra just nu. Vissa är knallröda och några har så många olika färger så de ser randiga ut. Jag och Kristians mamma var ute och gick idag och hittade till och med några tranbär.

torsdag 2 oktober 2014

I need to go back

Ok. Skulle jag inte ha några måsten här i livet så skulle jag ta första bästa fordon, köra tillbaka i tiden och bara köra runt i norge mitt i sommaren i resten av mitt liv. Lite så känns det nu då jag ligger här hemma i mörkret och ser på Norgebilder i telefonen. (Och fryser fötterna av mig)