tisdag 30 september 2014

Frozen

Det börjar bli kallt ute nu. Frysi-jag har nu ren gått med mössa i en månad meen. Jag står med full vinterklädsel på dagisgården varje dag. Sjukt kallt då det blåser. Kristian har löst problemet med ett par mindre sexiga sockor som går upp till knäna och en megaylletröja han hitta på loppis förra året. Haha!

Jag har gått på burana och finrexin hela förra veckan och denna. Förkylning och mensvärk går inte hand i hand. Men finrexin fixar allt! Idag fick jag till och med bort något som jag diagnostiserade till början på dödsmigrän med finrexin och kaffe. Jag matchade ju också naglarna med både tröjan och drickat. Haha!

Bilden på happylightsen är från Malin & Petras fina lägenhet. Jättefina happylights hade de beställt!

Brrr får kalla händer bara av att sitta i soffan och hålla i telefonen. Stackars spindeln på bilden frös nog också på dagisgården. Vi fotade den så vi kunde titta närmare på den.

lördag 27 september 2014

September

September är snart slut. seriöst vart tog tiden vägen? Vi har hunnit med lite allt möjligt. Bland annat var vi förra helgen på spontan roadtrip med Lars och hans nya bil till vuokatti i östra finland. Där var det fint och mycket mer höstigt än här. Denna vecka har jag blivit förkyld. Jag som trodde jag skulle slippa höstflunssan, men icke. Den är inte lika grym som förra året iallafall. Peppar peppar.

På jobbet pysslar vi mycket just nu och det är sååå kul med höstpyssel. Svampar och bär och höstfärger. Det är en underbar sak med att jobba på dagis. Man glömmer inte bort årstider och högtider som annars vi vimsiga vuxna människor har en tendens att stressa förbi.

Oj jag har så mycket fina bilder från systemkameran jag vill fixa till och lägga upp. Jag skulle behöva en ny blogg bara för dem. Haha! Nån dag skall jag ta mig i kragen och börja redigera :D

måndag 15 september 2014

En helt vanlig måndag

Idag har jag bara gjort vanliga saker. Jobbat, promenerat och köpt 3 paket kräftor åt mig själv. Kristian skämdes medan jag i kassakön glatt förklarade åt honom att jag smälter ett i gången och då jag ätit ett lägger jag nästa att tina. Kassatanten flinade också. Vadå? Aldrig sett en brud köpa kräftor förr? Jag åt för lite kräftor förra året så jag måste ju ta igen nu iår. Snart är säsongen slut igen!

Min mp3 spelare är spårlöst försvunnen. Det finns en god chans att den ligger på nån bergstopp i Norge. Hoppas hittaren av mp3 spelaren uppskattar den och lyssnar på mina fåniga sommarplågor jag hade tryckt dit. Eller sen ifall jag bara har glömt den nånstans vid nån kompis så kan ni ju hojta till ;)

Alltså skit, de blir andra gången jag måste köpa en ny mp3 spelare för att jag tror jag har slarvat bort min förra. Sist hittade jag ju förstås den gamla i en kopp på mitt förra jobb (den har jag donerat åt Kristian). Sku ju vara surt att köpa en ny igen och sedan hitta min kära Zen mp3 spelare. Behöver ju inte 3stycken.

Här kommer en bild från Norge som jag tog då vi pausade och lagade lunch nere vid en strand där det fanns.. öh.. en sån här kvarn? något med vatten och hjul.. Om nån vet den exakta funktionen för denna mojäng så berätta gärna :D


onsdag 10 september 2014

Massa instagram

Oj lat jag är sämst på att blogga just nu. Är hellre ute i naturen och njuter av den sista sensommaren än att sitter inne å bloggar. (Skriver hon som slutade tidigt idag och for hem och somnade..)

Här kommer en instabildbomb som beskriver vad jag har sysslat med på sistone. Bilderna är helt huller om buller men som ni märker så har jag mest plockat svamp ;) Varje höst förvandlas jag till en liten tant. I år är det ett perfekt svampår och dagistanten Sofia gråter lyckotårar. Som tur jobbar jag ju på dagis och barnen, liksom jag, tycker svampar är typ de coolaste som finns ;)