måndag 30 juni 2014

Skäribrud

Sminket bort och på med bekväma skärikläder. NU far jag till skären. 

Jag skall äta god mat och bara göra roliga saker. Jag skall fiska, gå i skogen, fota, umgås med mina släktingar och bara göra roliga grejjer. 

söndag 29 juni 2014

Kalaskul lördag

Igår var det full fart hela dagen! Först gick jag och Kristian på stan en stund. Sedan hade vi middag med min faster och mina kusiner hemma hos mamma & pappa. Super god mat bjöds det på.

På kvällen firade vi duktiga Mikki som nu är en alldeles nybakad Jurist :D Megagrattis! Partyfeelisen på topp, men för min del blev det mest cocacola eftersom vi hade tidig väckning i morse. Kul, hur som helst! :D

Dagens update

Idag har Kristians lillebror blivit konfirmerad. Han har också fått mopokort. Duktigt! GRATTIS! Konstigt då alla bara växer och blir äldre medan jag fortfarande är 18. Japp.

Nu har jag sååå mycket bilder att fixa och lägga upp så jag drunknar :D Har inte haft tid att sitta framför datorn alls i veckan och helgen.

Köpte lite behövliga kläder och ultranödvändigt smink igår på stan. Blev riktigt nöjd med mina fynd! Bara sådär btw. Kristian köpte en ny snygg blazer. Snygga älsklingen min!!

fredag 27 juni 2014

Ny bil

Då man börjar bli vuxen måst man väl skaffa farmare? Eller hur var det? Haha nämen idag sa vi hejdå åt motorcykeln och hej åt denna vita skönhet. En BMW E46 318i touring. Idag både sörjer vi vårat röda fartmonster och firar att vi skaffat oss en ny fin bil. Som sagt så blev jag lite kär i att åka motorcykel så nångång i framtiden blir det garanterat en ny sån också.
Men jag föll genast för nya pärlan. Den kändes bekväm och äkta. Ingen plastbil. Tycker om att den är vit!


onsdag 25 juni 2014

Rosé wine

Well, på sommaren får man väl ta sig ett glas rosé på balkongen om man så känner för det. Kolla vad jag har lagat vinet rött med mina MAD PHOTOSHOP SKILLZZZ!! eh.. jo eller hur. 

Iallafall, to the point. Detta är ett sydafrikanskt rosé vin som heter Thandi (shiraz rosé). Riktigt gott som väl kylt. Mycket smakrikt och bärigt vin. Mums. 

The perfect camera backpack

Nu har jag letat och letat och kollat runt efter kameraryggsäckar. NU tror jag att jag har hittat den rätte. Detta är en LowePro Flipside Sport AW 20L. Den finns i orange och i blått. Svåra val. Mina kriterier är att den skall rymma hela min kamerautrustning, vara vädertålig, ha knäppen både vid bröstet och vid höften samt att den inte är allt för stor. Den här finns ju i trevliga färger också. Det skall rymma pekplattan eller laptopen också och så har den massa extra fickor och fack för alla småsaker man nu kan tänkas behöva ta med sig. 



Jag är ju nog himla sugen på en orange! Vad tycker ni? Blå eller Orange? 

Jag har en ny springjacka som är neongul och neonrosa. HAHA kommer att se ut som en failad regnbåge ifall jag använder de två tillsammans. 

Cars & Flowers

 Idag har jag funderat på bilar och blommor. Vi har kollat runt lite på bilar. Ifall nån är sugen på att byta våran Aprilia motorcykel ( http://www.nettimoto.com/aprilia/sl/1691208 ) mot en bil så hojta till. 

Idag fick jag besök av mamma som hjälpte mig att plantera om alla mina växter. De växer i raserfart! KUL. Snart har jag egna tomater och andra trevliga och färgglada grönsaker. 

På tal om blommor och bilar så fotade jag lite prästkragar intill simons skrotbil för nån dag sedan. 






Sitter och ser på tv just nu. Älskar att FOX visar både familyguy och Americandad avsnitten som behandlar homosexualitet just idag. Skäms att bo i Finland idag. Jag är noll insatt i politik och har inga långa smarta texter och åsikter om beslutet som har tagits men man borde fan få gifta sig med den man älskar, oberoende kön. 

tisdag 24 juni 2014

This is how you instagram your life...

Idag sov jag till halv 12. Ni som känner mig vet att jag aldrig sover så länge. HELT SJUKT vilken sömnskuld man fick efter midsommaren. Bara nån minut efter att jag stigit upp skickade Malin och föreslog lunch. Vrålhungriga jag tyckte de va bästa idén någonsin. Vi åkte på roadtrip till Malins mathantverk i Malax. Vilket Superställe! 
God mat, goda bakverk och huippu brud! Perfekt lunch med andra ord. Köpte även hem en chokladkaksbit. ALLTSÅ HERREGUD VAD GOTT. Dog chokladdöden lite. 
Vi körde till Åminne för att äta glass men ingen av oss orkade äta glass ännu så vi fotade näckrosor och i malins fall min röv som fotar näckrosor (;
 Åminne. Oj så många ehum.. fina tonårsminnen. Vi körde där och pekade på vilka bodar folk har hånglat vid, vilka buskar vi har kissat i och vilken skog jag en gång kom på ett "par" att ja.. ni vet. Ljuva minnen. 
Sedan körde vi tillbaka till stan och åt varsin glass vid faros istället. Jag matchar glassen med mina summerpants. Alltså måste köpa fler summerpants. 
Se och lär. Det är så här du instagrammar din glass. Viktigt är att få med både byxorna, skorna, vattnet och glassen....:D
 Ursäkta ful bild MEN KOLLA IN SIZEN PÅ MIDSOMMARGRISEN MÅRTENS REVBENSPJÄLL. Sjukt gott!
 Sen skulle jag och Kristian köra iväg och kolla på en bil. Jag passade på att se ut som en haj med hippie-brillor i hissen. Frågor på detta?...
Vi körde motorcykel och det är ytterst viktigt att matcha hjälmen med resten av omgivningen. typ ett tåg samt bom. 

Rolf the mouse

På midsommar söndagen satt vi på verandan åt lunch. Plötsligt såg vi en annan liten filur som också var hungrig. En liten söt mus som fick namnet Rolf satt och åt resterna av våran quinoasallad vi slängt i komposten. Nån som vill ha receptet? (; Hahaha..



torsdag 19 juni 2014

So much to do, so little time to do it in

Midsommaren närmar sig med stormsteg. Idag far vi ut till skären. Underbart! Ska bli så kul. Hoppas vädret är på vår sida imorgon då alla kompisar anländer. I år skall vi testa att grilla en hel halv gris. Kommer bli awesome :D Jag har tusen saker att göra förrän 12 idag. Vet inte hur jag skall hinna med allt. 

Jag önskar er som läser detta en skön midsommar. Järki mukana! 

 Bild från övermark(?) skogen.  Nikon D7100 & Tokina 11-16 f2.8

onsdag 18 juni 2014

Kära väder

Kära väder. Dehär du håller på med just nu...could you not? Thanx. Tråkigt om de skall vara svinkallt på midsommaren. Jäkla konstiga väder. Förstår de inte att detta är finland? Vi tycker om traditioner. De ska va snö i Mars och varning för gräsbrand och whatnot i Juni. Skärpning.

bilden tagen från Lars bilfönster idag.

tisdag 17 juni 2014

Djungeln på balkongen

HURRA MERA INLÄGG OM SOFIAS ODLINGAR! Jag vet att ni har saknat dem ;) Jag har kämpat hårt för att få dem att växa i år. Sådde alla gamla frön jag hade sådär på skoj när jag hade tråkigt en dag. Hade inte tänkt att nåt av dem fortfarande kunde gro. Tydligen hade jag fel och nästan alla grodde. SÅ nu har jag balkongen full med växter igen.

Ni som hatar växter skall sluta läsa nu för nedan kommer en mega bildbomb på alla mina olika sorter (;

 Busktomat
 Grapefruktsplanta som jag sådde för flera år sedan. Hade 3st i en liten kruka så dom växte aldrig. Nu har jag planterat dem en och en. Denna stackare hade tappat alla blad, men titta det kommer nya!
 odling
 Är stolt över mina tomatplantor. De är så frodiga. Dessa är gul pärontomat.
 Avocado
 Avocadokärnan
 Vattenmelon
 Dill
 Brudslöja
 Persilja
 Gyllenbär
 Från vänster en mynta med jordgubbssmak, en stackars liten ensam timjan, gräslök och basilika.
 Basilika
 Aubergine
 Blommor från Sundom växthus som jag planterat i en stor svart kruka
 Fick en jordgubbsampel av snälla föräldrar på jobbet.
 Mums
 Chiliplantorna växer aningen långsamt
 Vanlig tomat
 plantor i låda. Den i fokus är busktomat.
 Gyllenbär
 Har glömt bort vilken tomat jag sådde i denna kruka. Men lär väl se (; 
 KÖP era blommor från växthuset i sundom säger jag bara. 
Balkongbordet

Bilderna är tagna med Nikon D7100 & Tamron macro 90mm