måndag 28 april 2014

Skärpning

Jag är svag. Jag är så dålig. Idag gick jag på stan i högst 1 timme. Mitt främsta mål var att köpa schampo och balsam. Låter ju inte så farligt eller hur? NÄ EXAKT. Men vad händer? Jonå jag går in på kicks...(dumhet nr 1) och börjar kolla på schampon. Direkt inser jag ju att jag förstås behöver både silver schampo och vårdande schampo. Absolut. Sen behöver jag ju ett för att få volym i håret också, samt inpackning för långt lockigt hår... DAMN YOU. Skärpning Sofia. Sen gick jag in på life...Damen vid kassan bara " Dihä solpillerna gör dig skitbrun och huden och håret skiner som de grekiska gudarna i herkules" typ.. någå ditåt iallafall.. Dit for då alla mina pengar igen. Jag borde ha shoppingkoppel.

Helskota om int mitt hår är lent som hundvalpar insmorda i smör efter detta slöseri.


Eftersom jag inte har någon självdisciplin är detta det enda som finns kvar i min plånbok. Sådär kalle anka-style lever de där inne och flyger ut då man öppnar för att kolla ifall det finns pengar där. 

söndag 27 april 2014

Leia 12 år

Idag fyller våran älskade familjehund Leia hela 12 år. Leia är världens bästa hund. Jag skojar inte, hon är världens finaste, snällaste, duktigaste och den absolut sötaste hunden i hela världen. Hon har varit så ända sen hon var en liten valp. Hon förstår saker andra hundar inte förstår och vet saker inte ens vi människor vet. Hon är som hundarna man ser på film, bara att på riktigt. Hon är den bästa hund man både som barn och vuxen kan önska sig. Ja må hon leva ut i hundrade år!









Happy sunny sunday!

Började söndagen med morgonmål och gos framför tv. Det kom både pokemon och ninja turtles. Alltså vad har hänt med våra barnprogram, man blir ju helt förkrossad. Animerade mes turtles? Såg ju inte ens ut som sköldpaddor? Och var är alla gamla pokemon? Yhyyy

Nåja. Nu har solen återvänt och jag ligger på balkongen och steker. Innifrån hör jag ljudet av kryddkvarnar och kastruller. Kristian lagar mat. Jag får inte ens komma in från balkongen. Det är tydligen en överraskning.  Jag är övertygad om att det blir något gott! Min duktiga kock.

Inte helt fel att tvångssola och läsa kalle anka i doften av solkräm och mat. När vi har ätit ska vi återigen hoppa på motorcykeln och fara på en liten utfärd. Mot havet denna gång tror jag.

Sist men inte minst. En telefon bild på en balkongblomma och den vackra blåa himmeln.

lördag 26 april 2014

Motorcykelfärd & grillmys

Idag inledde vi motorcykel säsongen. Hur kul som helst!! Vi körde längs med kyroälv och vidare mot Vörå. Sedan körde vi till karperö och grillade biffar och grönsaker. Såååå gott! Helt underbart väder har vi haft hela dagen. Vågade inte ta med nya kameran i väskan så fotona är tagna med telefonen. 
Motorcykeln!
Måste erkänna att jag aldrig trodde jag skulle tycka det var så här kul att åka (i mitt fall sitta på) motorcykel. Efter förra sommarens trip från Berlin blev jag helt såld. Det är nog något helt annat att åka motorcykel än att köra bil. Man ser så mycket mer, känner så mycket mer och upplevelsen blir så mycket mer äkta då man dessutom känner alla dofter.
Vi körde via butiken på väg till karperö och köpte vad vi trodde va kasslerbiffar. Va ju då sen en hel klump å vi hade inte nån ordentlig kniv så det blev kassler klumpar vi grillade (; Goda blev de iallafall. Marinaden gjorde så att det flammade upp lite. 
Grillmaster
Mossa
Karperöfjärden
Båten
Ett mindre trevligt vattendjur simmade förbi. FYFAN för saker med långa ben.
Stensöta
En super avslutning på en superlördag. Nu skall jag avnjuta ett glas vitt och mysa i soffan.

Balkongchill

AH! Härligt väder. Har varit på balkongen ända tills nu. Nu skall vi fara och köra motorcykel och grilla varsin biff. Omnom!
Morgonmålet avnjöts i härligt vårsolsken. Äggsmörgås med hemlagat fröknäckebröd. 
Vår på rävgatan

Jag hittade lite gammal jord och gamla (och nya) frön. Tänkte peta ner lite allt möjligt och se ifall de börjar växa. Blir jord dålig ifall den torkar lite? 
Hoppas nånting vill gro
Sen solade jag en stund och beundrade mitt spänne på bikinin. Ursäkta tumnageln men ja hade ju faktiskt just sått frön (; 

fredag 25 april 2014

HEJ från balkongen!

Wooho fredagen är här och vädret är underbart. Har stått på dagisgården i flera timmar idag. Mina kinder är alldeles röda och fulla av fräknar (inte bara kinderna då utan hela fejjan) Just nu sitter jag ute på balkongen och försöker ta en bild där inte hela ansiktet är vitt. Lyckas inte så bra... ja kan inte förstå hur de lyckas trycka så bra kameror med så många megapixlar i en liten telefon men i en dator som är så mycket större så är web-kameran bara crap. 

Nu bönar jag och ber att solen vill vara framme i morgon också. Har varit så sur då typ alla människor i hela världen verkar ha varit lediga denna vecka och blivit bruna som pepparkakor förutom jag. Höhö! Nånej, jag skall nog vara glad att jag har ett jobb där man får vistas utomhus 2 gånger per dag.


Ett kärlekspar

Paret låg och solade sig vid metviken. Stackars pappa and hande söndrig näbb. 



torsdag 24 april 2014

Till alla grävskopor

Okej alla grävskopor, traktorer, mopobilar och allmänt långsamma söndagskörare. Snälla söta rara kan ni vänligen inte köra på 80 väg på morgonen då hela staden skall till jobbet? Det börjar bli jobbigt att måsta starta en halvtimme tidigare bara för att nån grävmaskin kör i 30, nån mopobil surrar och på i 40 eller att någon helt vanlig bil tycker det går alldeles för fort då man kör i 80 på omfartsvägen så de istället stannar upp hela trafiken. Kan ni inte köra andra vägar som faktiskt har 40 som hastighetsbegränsning om ni ändå inte har brottomt. Brukar annars hålla ganska tyst (ehmm..) om min trafik-rage men denna vecka har det seriöst varit köer varje dag på omfartsvägen. Blir ju galen.

Haha eller så borde jag vara glad för att jag får sitta lite längre i bilen och lyssna på succémorgon :D De lyckas förgylla vilken hemsk trafikkö som helst. Sedan så kör jag ju faktiskt till gerby och inte därifrån, dem tycker jag faktiskt lite mer synd om.


och så en bild på en vårkvist

tisdag 22 april 2014

Selfie

Tillbaka till verkligheten. Påsken och frossan är över. Speciellt de där med frossan. Nu får de vara nog med all mat alltså! Jag tänkte i alla fall försöka äta lite bättre en tid framåt typ mindre chokoägg och sånt. 

Selfies verkar ju vara extra pop just nu så... 



Hade tusen saker jag ville blogga om idag men eftersom jag har minne som en guldfisk så minns jag förstås inte en endaste en. Här kommer istället lite random fakta:

- Kristian har lagat en supergod grönsaksomelett idag. (Receptet från månadens birka/pirkka tidning)

- Mitt förhållande med utebyxor blir bara värre och värre. Har tappat bort 2 par och söndrat ett och samma par byxor 3 gånger. Kristian gav mig hans gamla och tror ni inte jag repade sönder dem idag också? suck. 

Påskhelgen by instagram

Har tagit typ en ton bilder nu i påsk. Så jag börjar med att lägga upp lite telefonbilder.
Dagispyssel i form av ägg gubbar med krasse till hår. Mina prototyper blev hårdrockare lagom till påsk. 
Fredagen spenderades hos Mici & Emil. Vi blev bjudna på god mat och karan lekte med bilar :D
På lördagen hade vi säsongsöppning för våran grill tillsammans med Mia, Markus, TG, Jenny och Daniel. 
Supergrillarna Kristian & Markus lagade pulled pork grill-style och ribs. Dessa läckerheter var på grillen i flera timmar och blev sjukt goda och möra. 
Lite suddigt resultat. Men de var så gott så vi dog. Godaste jag har ätit på länge. Jag kan seriöst inte skriva detta utan att jag nästan börjar dregla. 
Sedan spelade vi lite spel
Hiss eller Diss
Vårtecken och Villa
Bebis gullvivor
Blåsippan 
På Söndag for vi ut till Domarskär. Har nog aldrig varit till skären såhär tidigt på våren. Underbart aprilväder. 
Morgonmålet man äter på villan är alltid lite godare än de man äter hemma. 
Vackert väder
Ute och ror. Leia skall såklart också med i båten.
Vackrare vårväder får man leta efter. 
På villan växer det påskägg i träden. 
Pappa lägger ut nät. Vi fick till och med några firrar! Mört, abborre och gädda.
Bästa bilden till sist. På måndagen sågade jag ner ett träd. Jag är lika stolt som jag är snygg ;) Skäri-kläder är de bästa kläderna.