måndag 29 april 2013

Adios amigos!

Idag klockan 2 blir jag upphämtad från praktiken. Med full-lastad bil styr vi kosan mot huvudstaden. 
Vi tänker lämna hela Vasa och Finland passligt till vappen och första maj! 

  We´re going to spaaaaaaaain!! 

 (bilderna tagna i Alanya, Turkiet förrförra hösten)

ADIOS AMIGOS!

Vårmorgon

Har typ ett ton saker att göra idag. Just nu måste jag dock pausa lite för jag har lackat tå-naglarna, lagt i en tvätt och så har jag en ny sats knäckebröd i ugnen. Halv 8 tiden tänkte jag hinna med lite gym också innan jag skall hämta Kristian från jobbet. 

Idag bjuder bloggen på några bilder från lördagens morgonpromenad.






söndag 28 april 2013

Gelnaglar

Idag har vi firat Kristian nån dag för tidigt med hans föräldrar. Vi åt lunch på Wasa drinking duck, de har en restaurang del också! Jag åt grillad lax och scallops i krämig räksås med rostade grönsaker. Min mat smakade riktigt gott och mätt blev man!

Sedan har vi gått på loppis, solat på balkongen och haft döds-huvudvärk (gaah?!!). Som tur hjälpte det med ett par buranan. När huvudvärken lättat körde jag iväg till Mia och mutade henne med tårta i utbyte mot gelnaglar. Haha, nä vi har faktiskt gjort ett byte tidigare, hon fick en matta av mig och jag fick ett presentkort till salong-mia, haha! Tårtan var bara en bonus (;


 Mina fingrar är helt glansiga för mia satt på nagelbandskräm åt mig. 

Supermassa tack åt Mia för mina fina naglar! Man känner sig alltid så fin med det där lilla extra. Nu har jag egentligen hundrafemtio saker att göra, men mina ögonlock säger annat. Godnatt på er! 

LCHF Knäckebröd

God morgon! Det är söndag morgon och jag har fjärilar i magen. Mycket skall göras de närmsta dagarna. Men jag tänkte börja denna morgon med att dela med mig av ett lchf-knäckebröds recept jag testade igår. Jag hittade många olika recept på nätet så jag tog de bästa från alla och vips hade jag ett supergott knäckebröd. (Som man såklart skall äta med gurka och ost, möjligtvis ägg och rödlök också..)




1dl skalade sesamfrön
1dl linfrön
1dl solrosfrön
1dl mix med pumpafrön, solrosfrön och lite pinjenötter
ca 3dl hett vatten
1 ägg
1,5 msk fiberhusk
Salt
Rypsolja

Lägg ugnen på 150 grader.

Jag blandade alla torra ingredienser först och sedan lade jag i vattnet och vispade ihop, fiberhusken gör att det tjocknar snabbt och blir en "deg". Jag vispade i ägget sist. Sedan bredde jag ut smeten på en plåt (på bakplåtspapper då såklart). Oljan lade jag ovanpå smeten innan jag lade in plåten i ugnen. (Oljan kan man nog också blanda i själva degen)

Lägg in plåten i ugnen i ca 50-60 minuter. Sedan är det klart! Jag gjorde så att jag skar brödet i bitar och tog  2 som jag åt upp direkt och satte in resten i avstängd ugn på eftervärme.

Detta är första gången jag lagar knäckebröd. Jag har tidigare lagat platta "semlor" men de blev inte alls lika goda som dessa. Måste faktiskt säga att detta blev gott! Speciellt när du hållit dig undan allt som heter bröd en längre tid. Smaskens som morgonmål!

fredag 19 april 2013

Gul

Gokväll! Idag har jag varit gul och känt mig vårig. Idag har jag också gjort ganska mycket! Först praktikseminarium sedan gick jag på stan en stund med Kristian och köpte mig ett par nya svarta jeans och solbrillor från Bikbok. Hittade också en sport-top från cubus som fick följa med hem. Sedan har vi ätit på subway (kyckligsallad me massa såååååås) och sist men inte minst for vi på gym. Stackars kroppen e helt slut, i morgon måste jag vila, eller bara kort lenkki. 

Så härligt då man kan börja vara på balkongen igen trots att solen inte är där. Varmt och skönt att ligga och surfa på mattan. (ehum.. och ta en pinsam webcambild på de då ofc.)

Morgon-blogg

Idag är jag ledig från praktiken för vi har praktik-seminarium i skolan. Just nu lider jag av det vanliga I-landsproblemet ; Jag har ingen ordentlig mat och är för lat för att gå 200 meter och köpa.

Men min träning löper bra trots mina huvudvärks-dagar och mina skavsår. I förrgår var jag på döds-lenkki och invigde sommarens springande. Vågade inte springa så långt på grund av skavsåren, men det blev en ca 5 kilometers runda och det gick super bra!

I tisdags fick jag finbesök av fina Mia och Malin som kom hit en stund på kvällen. Efter att Malin påpekade att jag är dålig värdinna bara för att jag förvarnade dem att vi inte längre har nån kaffekokare och helt snällt bad dem att ta med en termos ifall de dör utan kaffe...ehum.. ja så kände jag mig lite dålig så jag köpte lite karkki, muffins och mini-ugnsbatonger att bjuda på, så jag tror jag kom undan med hedern i behåll. Dessutom bjöd jag på te ;) Gästerna verkade ganska nöjda iallafall!


måndag 15 april 2013

No-point-inlägg!

Alltså vädret vi har idag? Vem har beställt det? Det viner och smäller i våra balkongfönster. Just nu försöker jag multitaska och torka håret, diska, städa, göra skolarbeten, spela synth, sköta om växter och sår och blåsor på samma gång. Går inte så bra...

Ni springare/gymmare där ute, vad skall jag göra med största blåsan någonsin på baksidan av foten/hälen? Jag kan inte springa eftersom den bara blir större. Hur får man en blåsa att försvinna snabbt? skall man picka hål på den eller låta den vara? 

Idag på gymmet fick jag lov att cykla och crosstraina och sånt ubertråkigt då jag inte kan springa, snyft! 

Nu har jag paus i soffan för att blogga? Hatar då jag vill göra typ sjuhundra saker men man bara kan göra en i gången. Ojdå, ser nu att jag också redan borde sitta i bilen för att hämta Kristian från jobbet. ehe ehe ehe..

(kör iväg till wärtsilä..)

Nåja, I´m back! Försöker förgäves hitta en point eller röd tråd i detta inlägg, lyckas inte heller så bra märker jag. Jag längtar nåt så otroligt till sommaren nu. jag vill vara brun, ha långt solblekt hår (får inte mitt hår ljust i bottnen just nu hur jag än försöker), jag vill träna och trimma min kropp och jag vill kunna gå runt i shorts. Plus att jag saknar sommar-vin kvällarna på Jennys balkong! Denna bild är tagen på just en sån random awesome kväll! (ehum,vårt vin verkar ha tagit slut på denna bild..)


söndag 14 april 2013

En otrolig söndag!

Äntligen är jag hemma och får ligga ner i sängen och ta det lugnt! Vi har haft en fullspäckad dag med både roliga saker och mindre trevliga incidenter. Jag vaknade typ sådär 7 tiden som jag gör varje jäkla helg, med huvudvärk dessutom. Dock var det mitt eget fel eftersom jag kvällen innan hade dränkt håret med babyolja för att det skulle bli mjukt och fint, och jag får huvudvärk av starka dofter jag inte är van vid. Nåja efter duschen och morgonmål och alla andra nödvändiga morgonsysslor så satte vi oss i bilen och brummade iväg till Tölby där Kristian sa att vi skulle "skruva loss två skruvar på hans bil och sen fara hem". Nåja, alla flickvänner till biltokiga karar vet vad jag talar om då jag säger att det kanske nog inte bara var "två skruvar" som skulle loss utan det var två skruvar i varje ända av två olika del-jävlar. DE E 8 SKRUVAR! Plus 4 skruvar per hjul som skulle tas bort först (och läggas tillbaka ofc.) DÄR E 16 SKRUVAR TILL! 16 + 8 ÄR 24! DE E LITE MER ÄN 2 SKRUVAR! JUMA! Hahaha, nämen skämt åsido så nu har jag iallafall lärt mig hur man skruvar en krängningshämmare. ( JUST DE MAMMA, NU KAN JAG OCKSÅ!) 

Här är en söt bild på min mekar-kar som inte allt för sällan hittar under en bil med skiftnyckeln i högsta hugg. (OKOK de heter ringnyckel den som finns med på bilden.....)
Efter att vi äntligen kommit oss hem så var det min tur att välja vad vi skulle göra. Jag valde lätt lunch på balkongen. 
Rödlöken älskar mig, tihi!

 Sedan sov.. ehum, solade vi på balkongen efter maten i nån timme. (Haha otroligt mystisk "hej jag är bara huvu och bröst" - bild jag har tagit på mig själv ) 
Kristian tyckte det var nödvändigt med mössa i de typ 45 graderna vi hade på balkongen idag. Haha, nämen  kläderna åkte nog av sen då vi solade. Vi stansade dessutom upp lite spetsgardiner på balkongen i hopp om att det skall svalka lite och minska insynen till vår balkong. Det är nackdelen med att ha glas från golv till tak, alla som går förbi ser allt vad man gör.


Sedan for vi till Minimani och köpte lite kött och sånt smått och gott. Vi for till karperö för att inleda grill-säsongen.
 Där var det full vinter ännu med snö på gården, men det stoppade inte oss. Vi lagade som vanligt mat åt ett helt kompani istället för åt 2 pers. Nåja, bra jag får ta med det till praktiken i morgon. 

 BIFFSS!!!
 Efter maten gick vi ut på isen och Kristian den smarte tyckte det var en superb ide att ta med en yxa och hacka några små söta hål. Det slutade med att han blev genomblöt utan att ens lyckas få hål på själva isen.
 Mycket flödvatten på isen. 
När vi äntligen var på väg hem, släckt grillen och packat alla saker så hinner vi bara sätta oss i bilen och upptäcka att vi har punka. Hallelujah! Som tur hade Kristian ett punka-fix-spray som gjorde att vi slapp till en bensinstation. Men läckan var för stor så vi fick illa kvickt köra till Tölby och byta till sommarringar. SÅ NU FÅR SNÖN OCH MINUSGRADER LOV ATT HÅLLA SIG BORTA! OK? BRA!

fredag 12 april 2013

5 år

I veckan firade jag och Kristian våran 5 års dag! Egentligen var vi en månad sena på grund av att vi helt enkelt inte håxade oss, och när vi gjorde det så bestämde vi oss för att i vilket fall som helst fira en månad senare eftersom det i mars inte fanns tid för något firande. Det blev en jättebra dag! Efter praktiken hämtade Kristian upp mig med bilen och när jag klev in i bilen fick jag en stor knippe med röda rosor, 5 st, en för varje år vi varit tillsammans. Sedan for vi hem och bytte kläder och Kristian tog med mig till Ilbanco på middag. Vi åt en rätt med ox-kött och lamm. Efter det fick jag välja vad jag ville göra. Jag valde nåt så romantiskt som att fara på gym, haha! 



Jag kan inte förstå att det faktiskt gått 5 år sedan vi blev tillsammans. Tiden går så fort! Jag älskar dig Kristian!
Idag älskar jag dig extra mycket för att du står i köket och kokar min favorit fisksoppa med saffran i medan jag ligger och ynklar mig.

Fast mitt illamående är nog bättre nu som tur! Sedan så tror jag att fisksoppan kommer att göra susen! Imorgon skall jag vara frisk som en nötkärna! Piste.

Eld och lågor

Voi P. Igår hade jag en bra dag med praktik och gym och sedan hämtade vi en mumsig Hesburger sallad. Och vad händer? Jo jag hinner bara äta halva salladen sedan börjar jag må helt fruktansvärt illa. Vet inte om det var salladens fel eller magsjuka? Iallafall blir det nog ingen mer burgers-sallad för mig på länge. Fydå.
Just nu ligger jag under täcket och mesar över att Kristian tvingades fara till skolan i 2 timmar å lämnar stackars sjuk-mig här ensam å illamående. yhy-yhy! Jag är så arg för att jag blev sjuk just nu, var mycket intressant jag skulle göra idag på praktiken och mycket efteråt.

Nåja, snart kommer han förhoppningsvis hem med Jaffa och nötter. Jaffa skall man alltid dricka då man är sjuk, det har mamma sagt. Jag tror stenhårt på att det gör en frisk och inte bara är en bra metod för föräldrar att få i sitt spyende barn vätska och socker (; fniss



Inatt har det brunnit i centrum (som säkert ingen har missat). Club 25 på rådhusgatan brann ner till grunden. Tur att jag inte bor i stan mera. Paniken jag skulle ha fått av att vakna upp och hela lägenheten skulle ha luktat rök. De då plus illamående från förr skulle inte ha varit en bra kombination. Hemskt synd att så gammalt hus skall brinna ner, hoppas verkligen att ingen kom till skada i branden.

När jag var liten blev jag helt hysterisk då det brann någonstans. Jag minns varje brand som bröt ut i närheten av Dragnäsbäck. När det brann bredvid siwa och jag stod i vikinga lågstadiets fönster och såg på rökmolnet, alla pratade om att där fanns en bensinstation som kunde explodera, jag var livrädd. Sen brann det två hus riktigt nära oss och en fabrik. Jag vågade inte ens åka och titta på branden utan jag minns att jag en gång till och med satt hemma och styrde Vasas kamera-kanal (som man kunde ringa in till och styra via telefonen) bara så jag kunde se på hemifrån där jag var säker.

Sedan lyckades våra villagrannar också tutta eld på sitt hus och det gjorde ju inte min rädsla bättre precis.

Nåja, som sagt är jag glad över att bo i Sunnanvik idag och varken höra, se eller känna nån röklukt.

Nu skall jag sätta på någon sjuk-film och fortsätta ligga under täcket och kurera mig.

onsdag 10 april 2013

Dags för bloggen att vakna!

Min blogg har varit på semester! Inte jag dock, men min blogg. Jag har däremot gått i skola, gjort ett ton skolarbeten (som fortfarande inte är klara...), jobbat, börjat min ledarskaps-praktik, gymmat som en tok och försökt att hinna göra något vettigt där emellan.

Min vår-inspiration har börjat komma tillbaka nu. Jag önskar bara jag hade mera tid att göra sånt som inspirerar mig just nu. Drömde inatt att jag färgade håret mörkt och klippte det kort. Kanske det är vad jag borde göra? (;

Vårens önskelista:

- Ha extra pengar att köpa nya kläder till våren
- Hitta förmånliga möbler till balkongen så vi kan börja sitta där. (söker poly-rotting möber, helst divansoffa + bord och stol(ar) ifall nån råkar ha ett extra set (; )
- Önskar att snön skulle försvinna och det skulle börja vara varmt dygnet runt.
- Önskar mig nya gym-pants...
- Att våran lägenhet skulle städa sig själv och tvätta alla smutsiga kläder typ två gånger i veckan. Har seriöst inte tid för sånt just nu, haha!
- Få motivation att börja blogga igen!



Efter dessa två fagra webcam-bilder så skall jag byta om och brumma iväg till gymmet, sedan hämta Kristian från jobbet och sedan avsluta dagen med energi-dricka och skolarbeten, hurray!