lördag 24 november 2012

SNART JUL!

Denna lördag har jag som vanligt sålt bulla, kakor och bakelser halva dagen. Sedan efter jobbet så har jag handlat en massa über-nödvändigt juliga och mysiga julprydnader. Sökte egentligen en våg, men eftersom hela vasa tydligen också diggar samma vågar som oss så var alla de fina slut. 

 Köpte en sådan blomma (minns ej namn?!) från plantagen förra veckan. 
 Dagens glögg
Köpte liten ljuslykta som jag hängde i fönstret. Komsi komsi Julen nu så jag får lägga fram mina nya GOD JUL bokstäver och mina adventsljus. hihi

Note to self: Ät inte nästan en hel brieost själv. JA, du börjar må illa. (totally worth it though...)

fredag 23 november 2012

3 instagram-bilder

Jag började morgonen med att följa med Kristian och Tabu till skolan och sedan gick jag hem längs med stranden. Konstaterade att mina nya hörlurar har mycket bra ljud och också stänger ute allt annat ljud så jag är lite av en trafikfara. 
 Resten av dagen har spenderats på soffan och i köket. Lagade mina lövbiffar med grillsmör på och sedan har jag tagit en tupplur och sedan börjat på med "ur-saltningen" av auberginerna tills kvällens moussaka. Man lägger salt på aubergine-bitarna för att få ut överloppsvätska.
 Sedan har jag tänt massa ljus i lägenheten och lagat lite mys-stämning fredagen till ära. I detta ljusfat har jag snäckor, flytstenar som jag hittat på stranden, doftvärmeljus och en "jag älskar dig" sten som jag köpt till Kristian från säde tror jag.
Ha en skön fredag! 

torsdag 22 november 2012

Idag är dagen...


Idag är dagen jag har tagit en tupplur på soffan. Det är också dagen jag blivit frustrerad över att min favorit lidl jugurt inte var lika god som vanligt. Utöver detta så är det faktiskt dagen jag varit till Itronic och köpt nya koss hörlurar till mp3-spelaren, ätit subway-sallad, köpt ännu mer te och varit hemma hos farmor och städat, pratat och druckit te. Detta är också dagen jag och Kristian har varit ute och gått till K-supermarket och köpt 2 lövbiffar och kryddsmör eftersom jag tycker att morgondagen är dagen då jag behöver en lyx-lunch för mig själv.

Hoppas ni som läser detta har haft en bra dag!

onsdag 21 november 2012

Bilder från senaste dagarna.

Picture time! 
 Broccolisoppa med ost på. 
 Raket på julöppningen. 
 Mina favorit te-sorter. 
 Mina blodgrape träd växer fortfarande. 
Testade en ny frukt idag! Persimon. Den var söt och god! Min nya kaffebuske i bakgrunden. 

Ps. Heter soufiiah på instagram! Följ mig gärna :)

tisdag 20 november 2012

Top 6 värsta känslorna ever.


6.  När man kommer hem från butiken är vrål hungrig och märker att du glömt något som var viktigt och måste gå tillbaka innan du kan laga mat. 

5. När man endast har EN avocado kvar att äta till morgonmål och den visar sig vara dålig...

4. När man somnat på soffan för att du är så himla trött och vaknar och mår ännu sämre. (händer hela jävla tiden)

3. När man somnat på soffan på kvällen och vaknar i zombie-mode av att din pojkvän säger vi skall gå och sova i sängen och du känner att du behöver på wc. Kan inte sova utan att gå på wc, men blir pigg igen om du gör det. Sucks. 

2.  ....eller då du redan lagt dig i sängen och släckt alla lampor och kommer på att du glömt att fylla på vattenglaset eller att borsta tänderna. 

1. Den värsta känslan ever är då man har pengar, får shoppa i en annan stad, MEN hittar absolut ingenting. Springer runt runt i staden mellan alla möjliga butiker och måste ha något att ha på sig på någon fest eller liknande på kvällen, men det finns inte ett enda plagg i hela staden som duger. 

Drömde om detta inatt också. Drömde att jag var i Åbo och skulle shoppa kläder till en fin fest som var på kvällen. Och jag sprang och sprang men hittade ingenting. Värsta som finns. finns ingen värre mood-killer än då detta händer. Och det händer mig fan varje gång jag skall till hesa eller någon annan stad och har begränsat med tid på mig att shoppa. 

på tal om något helt annat, här är bilder på min frukost! omelett med ost, paprika, chili, tomat, rödlök och peppar. Ja och så åt jag det med grynost också. 


måndag 19 november 2012

Avocado-mums.

Just nu håller jag på att föräta mig på avocado och grynost så idag bestämde jag mig att laga en lyxigare variant. I denna är det citronolivolja, svartpeppar räkor och majonnäs.


Idag har verkligen inte varit min dag. Var trött och små-sur redan från morgonen. Första föreläsningen var engelska. Min hjärna gjorde en total blackout. Jag skulle i en helt simpel uppgift berätta om dagvård på engelska (något som jag vid det här laget borde kunna som rinnande vatten) till mina kompisar och jag fick inte fram ett ord. Helt hjärnblockad. Drog slutsatsen i att jag var för trött för att tala överhuvudtaget. Men konstigt hur ens hjärna bara totalvägrar ibland. Fastän det är enkla små saker.

Sedan började jag huttra och ögon började bränna så jag blev rädd det var feber igen så jag tog en finrexin. På nästa föreläsning satt jag snällt och sörplade på min varma medicin och lyssnade på föreläsaren (inte alls spelade angrybirds) och mittiallt så slog luftstrupen igen. Fick ingen luft och fick lov att hostandes och tårögd springa ut ur klassrummet i jakt på en wc. Har haft detta sedan jag var liten. ibland när jag varit sjuk eller håller på att bli sjuk så slår de mitt i allt bara lock för en kort sekund och ögonen sprutar som bara den och halsen sväller igen.  Någon annan som har fått dessa "attacker"?! Det är obehagligt. Efter detta var jag helt blek i ansiktet och röd i ögonen och fick nog konstatera att jag nog hade fått feber igen.

Sedan lyckades jag senare på föreläsningen dessutom ladda ner ett nytt spel till telefonen (alltså ett då i lärande syfte, inte alls något med en jellyfish som flyger). Nåja iallafall så ville min telefon inte hållas på ljudlöst så när jag satt på spelet tjöt det förstås i hela klassen...

Nåja, nu har jag ätit mumsig avocado och sovit i några timmar så världen känns nu lite lättare igen.

söndag 18 november 2012

Inrednings-stege

Denna söndag har inte alls gått enligt planerna, men har ändå varit helt okej. För det första så sov jag klockan runt inatt. Tack kroppen och knoppen för det. Det behövdes verkligen. 


I torsdags hämtade jag denna fina hemlagade inredning-stege lagad av min morbrors sambo Camilla. Hon är otroligt kreativ och duktig. Hon tillverkar dessa stegar och andra inredningsföremål själv och säljer dem. 

Har även köpt flera nya växter till lägenheten. Senast idag när vi va på kvällsmats jakt så köpte jag en liten "kahvipensas" jag antar att det är en liten kaffeplanta. Kaffe-buske låter konstigt. 

onsdag 14 november 2012

Lite mat

Var så hungrig så jag tänkte snåla er andra också med lite matbilder från telefonen. 
 Chilifisk med kokosmjölk och purjolök.
 RAXMAT :D
 MER RAXMAT! :D
 Pappas specialbeställda farsdagsmat. Varmrätt: Nöt yttrefilé biff med röstipotatis och hemmalagad grönpepparsås + lättuggad sallad?! Mamma lagade exakt enligt hans önskningar.   
 Pappas farsdags efterrätt : Pehmis med chokokex och hallonsås utan frön och hallonbitar i. (pehmisen är lagad av ainos vanilj-vitchoklad glass)
Pappas farsdags förrätt: Krämig trattkantarellsoppa med hemlagade krutonger och persilja på. 
Kristians pappas farsdagsmat lagad av bodil: Gnisselost med hjortonsylt, fylld champinjon med bacon runt, gröna bönor, tonfisk rulle, bodils supergoda potatisrulle, lax och tomater. 
Farsdagen på jobbet. othello bakelser. 
Lchf pyttipanna med ägg och grynost. Pyttipannan består av helköttskorv, bacon, lök, zuccini och paprika. Supergott! 

lördag 10 november 2012

För mycket

Ääääähh... jag har för mycket att göra just nu känns det lite som. Har inte haft tid/ork att uppdatera bloggen alls. Idag har jag jobbat halva dagen och sedan varit dödstrött och haft dödsmycket snor i huvudet. 

Jag har märkt med mig själv att direkt jag är för mycket stillasittande eller är sjuk så blir jag såå orkeslös att det är en pina att behöva stiga upp och göra nåt överhuvudtaget. Blir lat så himla snabbt direkt man får för lite sömn, för lite utomhus vistelse och för lite rörelse. usch. Nya tag nästa vecka. 

HAHAHA! kul bild. 

onsdag 7 november 2012

Mitt minne...

Detta är ungefär hur mitt minne fungerar...sad but true. 


Ps. Svara gärna på mitt tidigare inlägg idag. Don´t asking for a lot here guys ;D

En fråga till er :)

Just nu ligger jag i soffan och funderar på vad jag skall utveckla i bloggen. Vad är intressant att läsa? Är det något ni skulle vilja ha mer inlägg om? Nu är jag inget geni på det här med att laga koder och grejer så jag kan inte laga någon fråga där man kan kryssa i svar än så länge, men jag skulle gärna uppskatta ifall ni vill bidra med någon kommentar om vad just ni gillar att läsa om i min blogg. Om ni vill får ni gärna berätta vem ni är också och varför ni läser. MEN bara om ni vill och vågar (; Fniss

Vad jag själv funderar att blogga mer om är mat, kläder och mitt fotointresse (dvs. lägga upp mer foton).



Tack på förhand! puss och kram. 
(ps. har som sagt tagit bort det jobbiga ordet man förut måste skriva in för att kommentera)

tisdag 6 november 2012

Nytt i garderoben

Nytt bälte från Ginatricot. Skulle även visa min svarta tröja jag köpte men bilden blev så mörk så det var ingen hit. 

 Hoppas alla har haft en bra tisdag! Nu skall jag ta kväll och lägga mig i sängen och mysa. Gonatt

Bilder från i morse

Fick bluetooth att funka efter att ha provat typ femtielva-miljoner gånger. Här är några bilder från morgonens lilla promenad.  








Nu skall vi gå och köpa lakrits. Kristian har nån konstig lakrits-crawing. 

Troll-look

I helgen klädde jag ut mig till ett troll. Tänkte skriva ner vad jag använde mig av så jag minns till nästa gång jag får för mig att vara troll. (och/eller ifall någon annan är intresserad eller vill ha ideér till någon maskerad)

- Björn Axéns volume master i hela håret. (Jo tog länge och armen dog...) 
- Osis volym puder ( i hårbottnen)
- Volymborste i svinborst från kicks ( volymen blir ännu större ifall man borstar igenom håret och inte bara tuperar) 
- Rosa hårspray från fantoy ( satt bara i topparna, dip-dye style) 
- BB cream från Garnier som bas i ansiktet.
- Concealer från Dior (kring ögonen och lite vid näsan)
- typ 5 kg rouge (använde mig av ett solpuder från dermoshop)
- Mörkbrun ögonbrynspenna (till ögonbryn och fejk-fräknar)
- Elisabeth Ardens eight hour cream (satt jättelite på ögonbrynen för att forma dem troll-buskigare med en liten borste) 
- Beige ögonskugga från M.A.C
- Största lösögonfransarna jag hittade på seppälä. 
- Mascara på underfransarna (Diors blackout)
- Orange Läppstift som skär sig med håret ( Färgen "Dare" från make up store) 



- Vit "kara" skjorta från H&M. (Hittade på rea)
- Hängslor också från H&M
- Bruna shorts med hög midja (gamla från H&M)
- Svans som mamma gjort av gamla strumpbyxor och en gammal krage från en gammal jacka.
- svarta strumpbyxor.

Tror de va de.

Morgonstund har guld i mund

I morse trotsade jag min döds-förkylning och vi gick ner till stranden och njöt av solen och den friska luften. Är extra tacksam att vi hittade en lägenhet såhär intill vattnet dagar som dessa. Otroligt vackert. Tog flera bilder med mobilen. Och nu när jag skulle lägga in dem på datorn så funkar förstås inte bluetooth. Herregud, måste väl svälja min stolthet och överföra bilderna med sladd istället. Guuuuuuuuuuud så primitivt. (höhöhö!)

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Förutom att ätit blomkål med dipp till lunch. Hade köpt en ny indisk wok som jag tänkte laga med kyckling-strimlor, men Kristian sneglade så avundsjukt på wok-påsen i morse så jag måste väl vänta med att laga det tills han kommer hem.


Här är en Instagram bild från i morse. Det var helt magiskt! 

måndag 5 november 2012

Dåligt samvete.

Jag har dåligt samvete. Jag har fått Kristians döds-förkylning och den är inte trevlig. Det är inte vanlig förkylning utan den är lite muterad, får en att känna sig överkörd av en ångvält och håller på i veckor. Kristian hånskrattade just och tyckte "nu får du se hur de känns, då du sa att jag var fånig som var så ynklig". Jag har sovit sedan jag kom hem från rax (jo tyckte det var så synd om mig) och det tog en timme för mig att stiga upp från soffan på grund av att mina muskler inte funkar och gör så förbannat ont. Förlåt Kristian för att jag kallade dig ynklig. Nu förstår jag varför. Det gör till och med sjukt att kramas. Någon annan som har haft detta? Mycket sjukt i musklerna, orkeslös, trötthet, mellan 37-38 graders feber och massa snor. Sen är den mystisk på det sättet också att halva dagen kan gå relativt bra medan det känns som att du blivit krossad av en ångvält resten av dagen.

Bilder från idag:



Kristian byggde en glass-skulptur....

Ny halsduk och ny telefonficka. Köpte även en stort svart "sönder-repad" tröja på rea på Gina idag och ett bälte. Hann springa in i 10 minuter innan parkeringstiden gick ut. Tycker det är helt okej att tröst-äta och tröst-shoppa lite då man har pipi överallt.  Nu finrexin och mer glass. ehehe... nyttig jag är idag.

Dagens bästa var iallafall att vi fick varsin skrap-lott från rax och Kristian vann en liten kokis. Haha! 

Halloween 2012

Här kommer bilderna från Daniels kamera från Halloween-festen i Lördags. Tackar värdarna så mycket för att vi fick komma och ha en jättekul kväll. Och tack för den goda maten och de vackra dekorationerna (som jag var så imponerad av så jag tror jag berättade det ungefär en hundratusen gånger).

 Var till en början så rädd för Kristians mask så jag höll på att få hjärtslag varje gång han kom i närheten. 

 Trollet och Dödsängeln. 
Trollet, Dödsängeln och skogshuggaren
 Hahahaha. Jag och TG. 
 mys med min skogshuggare
 puss





 Hahaha....