måndag 30 april 2012

Vappen

God morgon! Idag är jag på väg till stan med Jenny! Vi ska shoppa alla saker som vi behöver tills ikväll. Alltså typ vin.... Typiskt nog försov jag mig så här sitter jag ännu i badrock! Kan inte gå och fixa håret till wc för tvättmaskinen är i full gång och den låter så jävla hårt och hoppas och skuttar fram och tillbaka på golvet så jag vågar inte gå in dit (; Haha! 

Nu verkar maskinen ha tystnat. Så nu skall jag börja fara! Syns i kväll i vimlet. Pusshej

söndag 29 april 2012

Hopp hopp!

Invigning av Matias (Kristians lillebrors) studsmatta! Haha jag tycker det är jättekul att studsa på dessa nutidens trendiga blåa studsmattor. När jag var liten trodde jag att det endast var mycket rika människor som hade råd att ha en jättestor studsmatta på gården. Nu har ju nästan varannan barnfamilj en sådan i sin ägo.

Som jag nämnt tidigare så gick jag i redskapsgymnastik som liten och detta är enda sättet för mig att få göra de få hopp jag minns och fortfarande kan göra utan att jag bryter alla ben i kroppen (;

Bakåtvolt
 Bakåtvolt
 Hahahaha världens fulaste min ever! 
 Nåt slags bakåt-studsa-upp igen-hopp. 
Hahaha heelt loppu slut. 

Amarillo och Tölby

Kristians föräldrar bjöd på en några dagars tidig födelsedagslunch vid amarillo. Jag åt chevre steak. Det var riktigt gott. 
 Födelsedagsbarnet och hans lillebror poserar utanför amarillo :D
 Efter maten for vi till loppis ett varv och sedan till Tölby. Försökte ta ett foto på en sorgmantel (fjärilen alltså) med min telefonkamera. Den syns ju iallafall.....lite.  
Jag satt och njöt av solen en stund innan vi skulle sitta i typ 3 timmar och knapra bort tejp från Kristians krossmotorcykelfälgar. Satt mig dock i solen så att jag kunde sola ansiktet åtminstone. 
Efter en heldag i solen har min fräkne-farm förökat sig ganska så mycket :D

Morgonpromenad

Nåja! Nu har man äntligen intagit soff-mode för idag. Nu skall jag blogga, vila, njuta och mentalt förbereda mig för morgondagens vappenfirande.

Idag började vi morgonen med en promenad i vårsolen.

 Kristian tog fram sin telefon och fotade en sådan här söt nyfiken liten krabat. 

 Jag söker strandfynd...hittar dock inga :( 

Godmorgon söndag

Igår hade jag fullt upp från morgon till kväll och hann inte blogga nåt alls. Gårdagen spenderades på jobbet och sedan i dragnäsbäck. Vi firade Leia och Kristian. De fick deras favoritmat: grillade ribs och varsin tårta. Lite olika tårtor dock...Leias var med leverlåda, korvljus och ribs medan kristians var en tiramisu-tårta som mamma lagat. Idag kommer jag också att ha fullt upp men  tänkte iallafall skriva några rader här nu på morgonkvisten.

Dagens planer är följande:

- Ut på morgonpromenad med älskling
- Mat på amarillo med the Mäki family! Firar Kristians kommande födelsedag.

Dagens bild får bli en nåt års gammal bild på Leia och Kristian. Puss!



fredag 27 april 2012

Leia 10 år

Idag fyller våran familjehund Leia 10 år. Leia är världens sötaste,snällaste och mest intelligenta hund som finns. Finns ingen annan hund som är som Leia. Hoppas hon får leva många friska år till. Grattis till finaste vackraste gosigaste Leia.




 Leia har fått sitt namn från Prinsessan Leia Skywalker i Star wars. Detta på grund av halva vår familj är starwars freak och andra halvan är starwars freak i smyg (; Haha.

Kortspels games

Har kortspels games på gång här på skolhusgatan med Daniel och TG! Jag vann första spelet i chicago :D Så kararna är lite sura nu då de förlorade mot en brud! Mwahahaha I´m sooo awesome. Nu sitter vi och ser på macgyver :D Haha.

Här kommer en bild på vinnaren, queen of the world, ZOF cool som fan. (Hahaha neej jag är inte alls en odräglig vinnare)


torsdag 26 april 2012

Thaifisk med kokosmjölk

Dagens mat bestod av thaifisk med kokosmjölk och blomkål i ugnen. Denna rätt har massor av chili i sig och är inget för de som inte gillar sting i maten för den är faktiskt ganska stark. 


Orginalreceptet på fisken är från S-gruppens hyvä ruoka tidning.

4 st Sej eller alaskan pollock bitar.
1 burk kokosmjölk
2 matskedar röd thaicurrypasta?! (Jag har använt mig av sambal oelek och kryddat med mer chili och curry)
Purjolök
färsk chili
1 liten blomkål

Låt fisken tina och lägg bitarna i en ugnsform. Koka blomkålen en liten stund. Blanda kokosmjölken, sambal oelek (eller thaicurryjuttun) chilin(inte den färska) och curryn i en skål. Häll sedan innehållet i skålen över fisken. Hacka den färska chilin och lägg några bitar på fisken. Strö sedan över så mycket purjolök man vill ha och slutligen läggs den förkokta blomkålen i där den ryms. Och in i ugnen i 30 minuter på 200 grader.

Gott, enkelt och hot!

Hej från skolhusgatan

HEJ HEJ! 

Ifall ni vill veta så står min pojkvän just nu med mina jätteörhängen i öronen framför spegeln och speglar sig......Random kväll? Ajooo. Jo och så borde jag skriva praktikrapport.

Tröttis!

 Efter en hel...(ehum vi skippade inte alls första föreläsningen....) dag i skolan så är jag såhär trött som det syns på bilden och har noll motivation till att skriva klar min praktikrapport. Men men den ska nu göras klar idag och sedan så skall jag laga kokoschilifisk i ugnen med blomkål.
 Idag har jag återigen fått äran att köra Jennys lilla söta Opel till skolan och hem. Jenny har pipi rygg så jag har varit hennes chaffis här i två dagar nu (; Jag börjar bli riktigt awesome på att köra bil nu (; (peppar,peppar...) Får hoppas min bil-körnings-eufori håller i sig resten av livet nudå.

Nu är det praktikrapport som gäller!

I love my new hair!

 Dagens look är lockigt hår, silver och svart och stora örhängen med olika färgers stenar. Jag tycker det är så skönt med kortare hår och man kan ha det hur man vill. det svänger sig åt alla möjliga håll hela tiden, men det gör som ingenting :D Förlåt på förhand för bildbomben....





onsdag 25 april 2012

Mera vårtecken : Flugor

Kul hur alla flugor har olika utseenden. Bilderna är tagna i Tölby.


 Haha den har skägg! Så sött
Denna fluga åt saften från an avhuggen kvist. 

Promenad

Oj det har varit så härligt vårväder idag! Efter skolan for jag och Kristian ganska direkt ut och gå. Vi gick bland annat och testade Sweet Vasa cafét som finns på Brändö. En jobbarkompis sa att de hade god toblerone-cheesecake där så vi testade en sån bit. Mums så gott det var! Sedan gick vi hem till mamma och pappa i dragnäsbäck i hopp om att få mat (; Hahaha! Det fick vi. Tur för oss fattiga studerande. Sedan gick vi hem igen. Här kommer lite bilder från min telefon. 

Haha jag med nån mystisk min?!
 Toblerone cheesecake
 Cafe latte
 Kristian som tydligen gör reklam för Itronic :D
 Vi satte oss i solen hemma hos mamma och pappa en stund! Skönt
 Kristian och Leia
Mammas vita scillor har börjat blomma! 

tisdag 24 april 2012

Räksmörgås

Idag har vi ätit räksmörgåsar (eller i Kristians fall ätit smörgås med allt han hittade i butiken och i kylskåpet på).
Min räksmörgås blev dock supergod fastän jag glömde köpa salladsblad. Hur kan man liksom glömma det?

Detta använder jag till denna simpla räksmörgås:

- Salladsblad (som jag glömde idag)
- Mini hiilari bröd (alltså bröd med mindre kolhydrater, köpt från citymarket)
- Kokt ägg
- Räkor
- äkta majonäs
- Citronklyfta att pressa saft ur på smörgåsen.
- Rödlök
- Svartpeppar
-  Färsk Dill
(- Avocado och tomat skulle säkert vara jättegott också om man har en större smörgås)





 Nomnomnomnomnomnom!

måndag 23 april 2012

Spindlar

Dagens andra vårtecken är spindlar. Denna lilla vårtrötta sötnos poserade så snällt för mig.